Heb jij ook last van een doorgezakte voorvoet?

Leer meer over dit voetprobleem en bekijk de bij jou passende oplossingen.

Heb jij last van pijn in je voorvoet of juist van overmatige eeltvorming en likdoorns onder je voorvoet? Dan is de kans groot dat jij last hebt van doorgezakte voorvoeten. Gelukkig zijn deze klachten gemakkelijk te verminderen of zelfs te verhelpen.

Bekijk op deze pagina hoe jij een doorgezakte voorvoet kunt herkennen, lees na of de klachten herkenbaar zijn en bekijk de tips en behandelingen die we voor jou hebben verzameld om je pijnklachten te verminderen.

Alle oplossingen

Gel voorvoet beschermer Sofy Plant
Gel voorvoet beschermer Sofy Plant GL203
De gel voorvoet beschermer van het merk Sofy Plant beschermt jouw voeten tegen druk en wrijving. Helpt optimaal om de normale lichaamstemperatuur in de tenen te behouden. Verzacht en verlicht de symptomen bij mensen die lijden aan artritis en koude voeten door een slechte bloedcirculatie. De voorvoet beschermers zijn gemaakt van een huidvriendelijk gepolsterd elastisch materiaal. Ze worden per paar geleverd dus voor zowel de linkervoet als de rechtervoet.
27.95 Opties selecteren
Leren voorvoet inlegzool
Leren Voorvoet Inlegzool (0105)
De leren voorvoet inlegzool vult de voorvoet op in de schoenen om een betere pasvorm te verkrijgen. Gemaakt van fijn plantaardig gelooid kwaliteitsleder. De carbosan antisliplaag aan de onderzijde geeft de inlegzool een goede stabiliteit en zorgt er voor dat de inlegzool niet gaat schuiven. Wordt vaak gebruikt in pumps of schoenen met hakken, maar ook in heren schoenen met pasvorm problemen.
8.95 Opties selecteren
Leren voorvoet opvulzool 4 mm
Leren voorvoet opvulzool 4 mm (1105)
De leren voorvoet opvulzool is voorzien van 4 millimeter latexschuim. Het latexschuim werkt niet alleen opvullend, maar ook schokabsorberend. Hierdoor loop je niet alleen comfortabel en zacht, maar biedt deze inlegzool een unieke loopervaring. Door de dikte van deze inlegzool vult hij de schoenen erg goed op, tot een halve schoenmaat! De bovenlaag is gemaakt van plantaardig gelooid leer waardoor de opvulzool vocht goed kan absorberen. Door de pasvorm passend in elk type schoen! Het maatverschil dat wordt gecompenseerd verhoogt de stabiliteit. De inlegzolen zijn aan beide zijdes geschalmd. Zo blijft de noodzakelijke beweegruimte van de tenen ongerept.
9.95 Opties selecteren
Pumps Comfort Steunzool
Pumps Comfort Steunzool (0160)
Ter ontlasting van de voorvoet. Voorkomt naar voren glijden in de schoen, vooral bij de wat hogere hak. Neemt weinig ruimte weg in de schoen. Blijft uitstekend op zijn plaats door middel van een zelfklevende laag op de achterzijde en de antislip werking. De Pumps Comfort Steunzool heeft een dempende werking en ondersteunt de voorvoet optimaal. Hierdoor kun je langer op jouw schoenen met hakken of pumps blijven staan, zonder pijnlijke voeten als gevolg! Door haar smalle vormgeving en de teenvrijheid die de Pumps Comfort Steunzool biedt is deze steunzool bijzonder geschikt voor schoenen met (hoge) hakken. Het hoogwaardig plantaardig gelooid leder zorgt voor een goede vochtabsorptie.
12.95 Opties selecteren
Spreidvoet Steunzool
Spreidvoet Steunzool (0190)
Deze steunzool is speciaal ontwikkeld voor een (doorgezakte) voorvoet en corrigeert en ondersteunt optimaal. De steunzool werkt druk- en pijn verlagend door zijn demping element in de voorvoet. Het demping element helpt de middenvoetsbeentjes zijn anatomische correcte posities te herpakken. De zool is voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname. Heeft aan de onderkant een carbosan antislip laag waardoor hij stabiel in de schoen ligt en niet verschuift.
14.95 Opties selecteren
Dynamic Podo Steunzool
Dynamic Podo Steunzool (7000)
De Dynamic Podo Steunzool is een duurzame steunzool en werkt ontlastend bij voorvoet klachten, druk verlagend bij teenklachten en biedt een goede ondersteuning aan de gehele voorvoet. Dit ontspant en ontlast de voeten optimaal en zal de klachten verlichten en verhelpen! Door de flexibiliteit van de steunzool wikkelt de voet goed op natuurlijke af tijdens het lopen. De toplaag bestaat uit plantaardig gelooid leder en dat zorgt voor een goede vochtabsorptie in de schoenen.
28.95 Opties selecteren
T-pelotte - voor een spreidvoet
T-Pelotte Voorvoet Ondersteuning (0500)
De met leder bekleedde, zelfklevende T-Pelotte voorvoet ondersteuning verhoogt de zone van de voetboog, corrigeert daardoor de positie, ondersteunt de middenvoet en is de oplossing bij spreidvoeten! De voorvoet ondersteuning helpt de middenvoetbeentjes zijn anatomische correcte posities te herpakken. Doordat deze voorvoet ondersteuning een zelfklevende onderlaag heeft, is hij gemakkelijk aan te brengen in de schoen en blijft de steun goed op zijn plaats zitten. Het leder zorgt voor een optimaal comfort en heeft een goede vocht opname.
9.95 Opties selecteren
Voorvoet comfort steunzool
Voorvoet Comfort Steunzool (0185)
Het thermisch voorgevormd voetbed zorgt voor een comfortabel loopcomfort, een goede demping en een goede stabiliteit in de schoen. De Voorvoet Comfort Steunzool beschikt over een voorvoet steun die de voorvoet ontlast bij beginnende klachten. De steunzolen zijn gemaakt van echt vocht opnemend leder. Ter vervanging van het bestaande voetbed in de schoen. Ideaal in sneakers, wandelschoenen, werkschoenen of comfortschoenen. Een prettige steunzool om het dagelijks comfort te verhogen.
21.95 Opties selecteren
Happy High Heels
Happy High Heels (0650)
Happy High Heels zorgen er voor dat je 3 keer langer op jouw hakken kunt lopen. Vermindert de pijn, verbetert de stabiliteit en geeft comfort. In een platte schoen ligt de druk op de hiel, bij hoge hakken ligt de druk op de voorvoet. De Happy High Heels zorgen er voor dat druk zich verplaatst van de voorvoet naar de hiel en je zo een natuurlijke houding aanneemt. Jouw voeten worden weer op natuurlijke wijze afgewikkeld. Naar huis strompelen met je schoenen in je handen hoeft dus niet meer!
9.95 Opties selecteren
Daily Comfort Steunzool
Daily Comfort Steunzool (0195)
De Daily comfort Steunzool is de steunzool bij uitstek voor dames en heren met voetproblemen aan de voorvoet. De driekwart steunzool met voorgevormd elastisch, dempend voetbed biedt een goede ondersteuning aan de gehele voorvoet. Dit ontspant en ontlast de voeten en voorvoet optimaal en zal de klachten verlichten en verhelpen! Uitstekend geschikt voor comfortschoenen. De steunzool is voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een zeer goede vochtabsorptie.
12.95 Opties selecteren
Voorvoet support inlegzool
Voorvoet Support Inlegzool (9105)
De leren voorvoet support inlegzool met een voorvoet ondersteuning. Fijn natuurlijk kwaliteitsleder op een carbosanlatex antisliplaag die zorgt voor een goede stabiliteit in de schoen. De inlegzool is voorzien van een ondersteuning in de voorvoet wat uitstekend helpt bij een doorgezakte voet en spreidvoet. Zorgt voor ontlasting van de druk die ontstaat op de voorvoet tijdens langdurig staan of lopen op schoenen met een (hoge) hak. Ter opvulling om een betere pasvorm te verkrijgen. Het leer is plantaardig gelooid wat zorgt voor een goede vochtopname.
9.95 Opties selecteren
Steunzool Ortho Support dames
Steunzool Ortho Support dames (0155)
De Steunzool Ortho Support dames is een wat smallere dames steunzool en biedt een goede stevige ondersteuning aan de hiel, holte en de voorvoet van jouw voet waardoor hij uitstekend geschikt is voor platvoeten, doorgezakte voorvoeten en hielklachten. De steunzool zet jouw lichaam weer in de juiste houding waardoor heup, knie, en rug op een gezonde en verantwoorde manier worden ontlast. Voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname.
19.95 Opties selecteren
Steunzool Arch en Forefoot Support Dames
Steunzool Arch en Forefoot Support Dames (0170)
De Steunzool Arch en Forefoot Support Dames voor de gehele voet, biedt een goede stevige ondersteuning aan de holte van jouw voet waardoor deze zool uitstekend geschikt is voor platvoeten, doorgezakte voeten en voorvoeten. Corrigeert de belasting op de voet en zet je lichaam weer in de juiste houding waardoor heup, knie, en rug worden ontlast. De extra ondersteuning aan de voorvoet verlaagt de druk op de voorvoet. Voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname. Door zijn smalle pasvorm ideaal in damesschoenen.
24.95 Opties selecteren
Steunzool Ortho Support Heren
Steunzool Ortho Support Heren (0156)
De Steunzool Ortho Support Heren biedt een goede stevige ondersteuning aan de holte van jouw voet waardoor hij uitstekend geschikt is voor platvoeten en doorgezakte voeten, doorgezakte voorvoeten en spreidvoeten. De steunzool zet jouw lichaam weer in de juiste houding waardoor heup, knie, en rug op een gezonde en verantwoorde manier worden ontlast. Voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname.
19.95 Opties selecteren
Steunzool Arch en Forefoot Support Heren
Steunzool Arch en Forefoot Support Heren (0158)
De Steunzool Arch en Forefoot Support heren is een zeer comfortabele steunzool voor de gehele voet, biedt een goede stevige ondersteuning aan de holte van jouw voet waardoor deze zool uitstekend geschikt is voor platvoeten, doorgezakte voeten en doorgezakte voorvoeten. Corrigeert de belasting op de voet en zet jouw lichaam weer in de juiste houding waardoor heup, knie, en rug worden ontlast. De extra ondersteuning aan de voorvoet verlaagt de druk op de voorvoet. Voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname. Door zijn pasvorm ideaal in ieder type schoen!
24.95 Opties selecteren
Steunzool Flexibel Support
Steunzool Flexibel Support (7085)
De Steunzool Flexibel Support biedt een ideale ondersteuning bij platvoeten en doorgezakte voeten, rug- & knieklachten. Zeer comfortabele steunzool voor de gehele voet met een lichte voorvoet ondersteuning, biedt een goede stevige ondersteuning aan de gehele voet waardoor jouw lichaam weer in de juiste houding komt te staan en jouw knie, en rug worden ontlast. Voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname. Ter vervanging van het bestaande voetbed in de schoen.
19.95 Opties selecteren

Wat is een doorgezakte voorvoet/spreidvoet?

Bij een doorgezakte voorvoet (in het Latijns pes plano transversus) voel je de pijn in het midden van de voet, in de middenvoetsbeentjes (wat door kan stralen naar je tenen). Dit kan komen door een zogeheten holvoet vorm. Schade aan de voet kan worden veroorzaakt door diabetes, daarnaast speelt ook overgewicht vaak een grote rol. Deze klachten ontstaan namelijk vooral bij langdurige belasting.

Het veelvuldig dragen van hoge hakken of te krappe schoenen kan zorgen voor eelt onder de bal van de voet. Meer eelt betekent meer druk en pijnklachten. Klachten aan de voorvoet kunnen dus ontstaan door een combinatie van meerdere factoren.

Hoe herken je een doorgezakte voorvoet?

Het bekendste verschijnsel is een zeurende pijn onder de bal van de voet, wat ontstaat door overdruk. Pijn komt het meest voor in een of meerdere middenvoetsbeentjes of in de gehele voorvoet.

Ouderdom kan er voor zorgen dat de voet doorzakt, waardoor er meer druk komt te staan op je voorvoet. Ook kan ouderdom ervoor zorgen dat de vetlaag onder de middenvoetsbeentjes verdwijnt. De voet zakt door, wat zorgt voor veel extra druk op de voorvoet en hierdoor zakken de middenvoetsbeentjes verder door. De natuurlijke vering is verdwenen en je krijgt pijn in je voorvoet bij het wandelen en bij langdurig staan.

Oorzaken van een doorgezakte voorvoet

Een doorgezakte voorvoetboog en verzwakte middenvoetsbeentjes zorgen ervoor dat je voorvoet doorzakt. Oorzaken voor deze problemen zijn divers. De belangrijkste zijn erfelijkheid, leeftijd, overgewicht, reuma, een staand beroep en het dragen van schoenen met hoge hakken.

Het hebben van doorgezakte voorvoeten is een veelvoorkomend voetprobleem en komt met name voor bij vrouwen.

Doorgezakte voorvoeten tijdens een zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan een vrouw last krijgen van pijn in de voorvoet. Dit komt voornamelijk door de sterke gewichtstoename. Over het algemeen verdwijnen deze klachten weer na de bevalling, maar het is ook mogelijk dat de voorvoet doorgezakt blijft.

Symptomen & kenmerken

Wij zetten een aantal symptomen voor je op een rijtje, herken jij je in deze kenmerken? Bekijk dan de passende oplossingen voor dit voetprobleem.

 • De voorvoetboog is doorgezakt. Hierbij is de kans aanwezig dat je tenen gespreid staan.
 • Je hebt verzwakte middenvoetsbeentjes, de kopjes drukken dan naar onderen door.
 • Je voeten knellen in je schoenen.
 • Bij het langdurig dragen van te smalle schoenen is de kans groot dat de grote teen in een hoekstand wordt gedrukt. Deze scheefstand heet ook wel hallux valgus.

Klachten bij een doorgezakte voorvoet

Veelvoorkomende klachten bij spreidvoeten zijn;

 • Pijn aan de onderkant van je voorvoet.
 • Pijn aan de bovenkant van je voorvoet.
 • Een branderig gevoel op de eerder genoemde plaatsen.
 • Likdoorns en eeltvorming onder de bal van je voet.
 • Het ontstaan van blaren door wrijving op plaatsen waar de druk extra hoog is.
 • Diabetespatiënten kunnen uiteindelijk last krijgen van chronische wonden aan de voorvoet.
 • Het ontstaan van hallux valgus, een standsafwijking aan de grote teen.

Likdoorns

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek. Een likdoorn komt meestal voor op plaatsen waar veel druk en wrijving plaatsvindt, zoals de hiel, de voorvoet en op of tussen de tenen. Door de wrijving en druk ontstaat er meer eelt. Door het dragen van schoenen wordt de eeltplek in de huid gedrukt en daardoor kan lopen erg pijnlijk zijn. Slecht passend schoeisel, overgewicht of een standsafwijking in de tenen zijn meestal de boosdoeners. Een likdoorn kan geen kwaad, maar kan erg vervelend zijn. Likdoorns laat je verwijderen bij een pedicure.

Likdoorns voorkomen? Bekijk hier onze eelt reducerende voeten crème…

Eeltvorming

Eelt is een verdikking van de opperhuid en ontstaat op plaatsen waar de huid wordt blootgesteld aan druk en/of wrijving. Door de wrijving van de opperhuid over een oppervlak zal de eelt ruw en hard worden. Zie het als soort beschermlaagje van je voeten.

Het is niet bij iedereen bekend dat eeltvorming problemen kan veroorzaken, maar te veel eelt onder de hiel of bal van de voet kan zeer vervelend zijn. Zo kan de eelt bijvoorbeeld ook pijnlijk en branderig aanvoelen. Overmatige eeltvorming zien we vooral door te kleine of te grote schoenen, maar ook bij een verkeerde stand van de voet.

Lees meer over eelt en het voorkomen ervan…

Blaren

Blaren ontstaan door wrijving tussen de opperhuid en lederhuid. Je kunt het zien als een beschadiging van de huid waar een vochtophoping, de blaar, het gevolg van is. In sommige gevallen is een blaar zo pijnlijk, dat het niet prettig meer is om te lopen of te sporten.

Lees meer over het behandelen en voorkomen van blaren…

Behandeling voor doorgezakte voorvoeten

In principe is een behandeling van een doorgezakte voorvoet niet noodzakelijk. Bij pijnklachten of het last hebben van likdoorns, blaren en eelt, raden we je wel aan om een oplossing te zoeken voor dit voetprobleem. Met een behandeling zijn deze klachten namelijk eenvoudig te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen.

Het belangrijkste is om de druk op de middenvoetsbeentjes te verlagen. Dit kan door het gebruiken van goede steunzolen. Let wel goed op dat je tenen nog vrij kunnen bewegen wanneer je de inlegzooltjes in je schoenen hebt geplaatst.

Tips

Door de onderstaande tips te volgen, verklein je niet alleen de kans op een doorgezakte voorvoet, je zult ook de klachten verminderen wanneer je al last hebt van dit voetprobleem.

 • Draag zo min mogelijk hoge hakken.
 • Draag geen (te) smalle schoenen.
 • Kies schoenen met een brede voorkant, dit om je eventueel doorgezakte voorvoet de ruimte te geven.
 • Probeer overgewicht te voorkomen of verminderen.
 • Kies voor steunzolen in je schoenen die je voet op de juiste manier ondersteunen.

Wil jij geen last meer van pijnlijke, vermoeide voeten?
Bekijk dan hier onze oplossingen en kies wat het beste bij jou past.

Tot slot

Heb jij klachten aan of door jouw voeten, maar komen de klachten niet overeen met bovenstaande oorzaken & symptomen? Bekijk dan eens onze overzichtspagina met alle steunzolen voor meer informatie. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor een deskundig advies!

Invalid Email
Invalid Number