Inlegzolen en steunzolen voor kinderen

Ook kindervoeten hebben soms behoefte aan de ondersteuning van een inlegzool. Dit kan diverse oorzaken hebben. Zo kunnen kinderen gebaat zijn bij het ondersteunen van het natuurlijke groeiproces, heb je opvulzooltjes voor een betere pasvorm en kunnen kinderen last hebben van zweetvoeten of juist van koude voeten.

Weet jij specifiek waar je naar op zoek bent voor jouw kind? Kies dan een van de onderstaande categorieën. Voor het complete overzicht aan inlegzolen voor kinderen, kijk je hieronder.

Steunzolen voor kinderen  |  sportzolen  |  koude voeten  |  zweetvoeten  |  opvulzolen  |  bescherming

Alle oplossingen

Anti-reuk latex inlegzool
Anti-reuk Latex Inlegzool (1063)
De Anti-reuk latex inlegzool is een inlegzool die geur effectief naturaliseert en daardoor een hygiënisch en fris gevoel geeft. De katoenen bovenzijde zorgt voor de actieve opname van voetvocht. Het anti bacteriële, schok dempende latexschuim met actieve koolstof zorgt voor een prettig en comfortabel loopcomfort. Het geperforeerde latexschuim met een dikte van 3 millimeter zorgt voor een goede luchtcirculatie in schoenen. De Anti-reuk latex inlegzool is bijzonder geschikt als geurvreter, door zijn dikke latexschuimlaag ook als opvulzool.
6.957.95 Opties selecteren
Badstof inlegzolen - wit
Badstof inlegzolen (2000)
Hygiënische katoenen badstof inlegzolen met actieve koolstof tegen geurtjes. Ideaal wanneer je graag op blote voeten zonder sokken in je schoenen loopt. Door de latex perforatie krijgen de inlegzolen de kans om te ademen waardoor geurtjes en vocht goed worden opgenomen. Het opvullende en dempende latexschuim maken een comfortabel geheel. De badstof inlegzolen zijn zelfs uitwasbaar tot 30 °C. Verkrijgbaar in de kleur wit of zwart. Absoluut niet vergelijkbaar met de lage, dunne supermarktkwaliteit.
5.956.95 Opties selecteren
Emsecco inlegzolen
Emsecco inlegzolen (6733)
Comfortabele voorgevormde inlegzolen gemaakt van antistatische Emsecco vezel en daardoor zeer geschikt voor werkschoenen. Deze hoogwaardige inlegzolen beschikken over meerdere functionele eigenschappen. Emsecco inlegzolen gaan schimmel- en bacteriegroei in de schoenen tegen, absorberen vocht als een spons en neutraliseren nare geurtjes optimaal. De inlegzolen worden o.a. toegepast in werkschoenen, bergschoenen, wandelschoenen, sneakers en sportschoenen. Deze inlegzolen zijn bijzonder geschikt voor mensen met transpirerende voeten.Een optimaal en blijvend resultaat tegen zweetvoeten behaal je door de Emsecco inlegzolen te gebruiken in combinatie met zweetvoeten poeder van Voetcare / Vadret. Het poeder bestaat voornamelijk uit carboorzuur, het carboorzuur dringt door tot l in de zweetklieren. Dit product werkt bacterie-dodend en verwijdert nare voetgeuren, op zowel de voeten als in de schoenen!
8.9512.95 Opties selecteren
Fleece Winter Inlegzolen
Fleece Winter Inlegzolen
De Fleece Inlegzolen hebben een thermoregulerende fleece bovenlaag en houden je voeten lekker warm. De inlegzolen hebben een geur neutraliserende werking door het gebruik van actieve koolstof. Door de 3,5 millimeter dikke, dempende, latex onderlaag lopen deze inlegzolen zeer comfortabel. Fleece is een soort textiel, een synthetisch materiaal van polyester. Door de gespecialiseerde wijze van breien werken de Fleece Winter Inlegzolen sterk isolerend! Door het zachte pluisje van fleece doet het denken aan echte lamsvacht. Fleece Inlegzolen zijn populair onder mensen die uit overtuiging geen gebruik wensen te maken van materialen afkomstig van dieren.
6.958.95 Opties selecteren
Groene Latex Inlegzool
Groene Latex Inlegzool (1060)
Groene Latex Inlegzool met ademende foam en heeft een dikte van 3,3 millimeter. Neemt vocht op door de katoenen bovenzijde en is schokabsorberend door het geperforeerde ademende latexschuim. Ter opvulling van de schoen of vervanging van het bestaande voetbed in de schoen. Door zijn vorm past de groene latex inlegzool vrijwel in iedere schoen en is daarom uitstekend voor dagelijks gebruik! Wanneer met name kinderschoenen te groot zijn, kun je ze opvullen. Als de voeten wat zijn gegroeid en door de inlegzolen de schoenen wat krapjes zijn geworden, haal je de opvulzolen uit de schoenen. Daardoor kun je langer van jouw schoenen genieten en dat scheelt in de portemonnee! Vult de schoenen op tot iets minder dan een halve schoenmaat.
5.956.95 Opties selecteren
Kindersteunzool Flexible Support
Kindersteunzool Flexible Support (7216)
De Kindersteunzool Flexible Support is een doorlopende kindersteunzool en is gemaakt van een flexibel rubbermateriaal. Geeft het kind een goede stabiele en comfortabele steun in de schoen. Ondersteunt het natuurlijke groeiproces en helpt bij rugklachten, beginnende knieklachten, overpronatie, platvoeten en instabiele enkels. Voorzien van echt suède leder en neemt daar heel goed vocht op. Ter vervanging van het bestaande voetbed in schoen.
14.95 Opties selecteren
Kindersteunzool Sport Support
Kindersteunzool Sport Support (8216)
De Kindersteunzool Sport Support is gemaakt van een flexibel rubbermateriaal. Geeft het kind een goede stabiele en comfortabele steun in de sportschoenen. Ondersteunt het natuurlijke groeiproces. Voorkomt en helpt bij rugklachten, beginnende knieklachten, overpronatie, platvoeten en instabiele enkels. Voorzien van een blauw e.v.a-sport afdek. Ter vervanging van het bestaande voetbed in sportschoenen. Door zijn smalle pasvorm passend in vrijwel elke sportschoen!
14.95 Opties selecteren
Kindersteunzool Stability Support
Kindersteunzool Stability Support (0152)
Kindersteunzool Stability Support is een doorlopende steunzool gemaakt van een voorgevormd vormvast flexibel kurkmateriaal. Ondersteunt het natuurlijke groeiproces en geeft het kind een stabiele en comfortabele steun in de schoen waarbij de belasting op de voet wordt gecorrigeerd. Helpt bij kindervoetjes die een beetje naar binnen staan. Voorzien van echt plantaardig gelooid leder waardoor de vochtopname optimaal is. Ter vervanging van het bestaande voetbed in schoen.
17.95 Opties selecteren
Lamsvacht Winter Kindersteunzool
Lamsvacht Winter Kindersteunzool (0175)
De Lamsvacht Winter Kindersteunzool zorgt door zijn flexibiliteit voor een comfortabel loopcomfort en een goede stabiliteit in de schoen. De bovenkant bestaat uit echte lamsvacht, zorgt voor een prettig draagcomfort en lekker warme voetjes. Biedt een goede ondersteuning bevordert het natuurlijke groeiproces. De lamsvacht werkt vocht opnemend dus geen natte of zwetende voeten. Ter vervanging van het bestaande voetbed in de schoen. Je laat jouw kind toch niet rondlopen met koude voeten, terwijl de oplossing zo simpel is?
17.95 Opties selecteren
Leren inlegzool
Leren Inlegzool (0107)
Leren Inlegzool van fijn bazaan leer met een carbosan antisliplaag waardoor de inlegzool stabiel in schoen ligt. Gemaakt van plantaardig gelooid leder en absorbeert voetvocht daardoor goed. Door zijn vorm past hij in vrijwel elk type schoen. Ter vervanging of opvulling van het bestaande voetbed in de schoen. Ideaal wanneer je bestaande (standaard) inlegzool versleten is!
8.95 Opties selecteren
Leren Opvulzool 4mm
Leren Opvulzool 4 mm (0153)
De leren opvulzool 4 mm is voorzien van 4 millimeter latexschuim. Het latexschuim werkt niet alleen opvullend, maar ook schokabsorberend. Hierdoor loop je niet alleen comfortabel en zacht, maar biedt deze inlegzool je een unieke loopervaring. Door de dikte van deze inlegzool vult hij de schoenen erg goed op, tot wel een halve schoenmaat! De bovenlaag is gemaakt van plantaardig gelooid leer waardoor de inlegzool vocht goed kan absorberen. Door zijn pasvorm past hij in elk type schoen! De leren opvulzool 4 mm is ook ideaal voor kinderen. Doordat maatverschil wordt gecompenseerd verhoog je naast stabiliteit, de draagduur van de schoenen en dat is dan weer goed voor je portemonnee!
12.9514.95 Opties selecteren
De oplossing tegen zweetvoeten
Oplossing tegen Zweetvoeten
De oplossing tegen zweetvoeten bestaat uit een paar comfortabele dunne voorgevormde inlegzolen gemaakt van hoogwaardig emseccovezel en zijn anti-statisch. De inlegzolen beschikken over uitzonderlijke eigenschappen wat betreft het laten verdwijnen van zweetvoeten. Zo zijn ze schimmel- en bacterieremmend, echte geurvreters (anti-reuk) en absorbeert emseccovezel bijzonder goed vocht. De inlegzolen lopen zeer comfortabel en zijn uitstekend geschikt voor mensen die veel lopen of langdurig staan.Bijzonder geschikt voor veiligheidsschoenen, wandelschoenen en zweetvoeten, ook ideaal als voetbed vervanger in sneakers en sportschoenen.Uitstekende vochtabsorptie. Echte geurvreter (anti-reuk). Schimmel- en bacterieremmend.
17.9521.95 Opties selecteren
Plantaardig gelooide inlegzool
Plantaardig Gelooide Inlegzool (1211)
De plantaardig gelooide inlegzool is een zeer sterke, stevige rundleren inlegzool en sterk vocht absorberend. Door de slanke vorm past deze inlegzool in elk type schoen. Met zijn dikte van circa 2 millimeter zeer geschikt als opvulzool of vervanging van de bestaande inlegzool. In combinatie met het "zweetvoeten poeder" behaal je binnen no time een optimaal resultaat om van zweetvoeten af te komen! Door zijn sterke vochtabsorptie adviseren wij de plantaardig gelooide inlegzool (vrij van chroom) bij overmatige voet transpiratie waarbij extreem veel voetvocht vrij komt.
7.959.95 Opties selecteren
Steunzool Stability Support
Steunzool Stability Support 3/4 (0151)
De Steunzool Stability Support biedt ondersteuning van de (kinder)voet in het natuurlijke groeiproces en corrigeert de belasting op de voet. De steunzool helpt kinderen die een beetje naar binnen staan. De steun is gemaakt van rubberkurk en biedt een goede stabiliteit. Deze steunzool wordt veelal gebruikt in de wat smallere, lage kinderschoenen of laarsjes en is voorzien van echt kalfsleder, dit leder is plantaardig gelooid en goed vocht opnemend. Uw tenen hebben voldoende bewegingsruimte nodig. Wij raden je aan voor een driekwart steunzool te kiezen wanneer deze ruimte in de schoen dreigt te verdwijnen.
14.95 Opties selecteren
Veiligheidszooltjes
Veiligheidszooltjes
De veiligheidszooltjes van Skystep zijn de methode om jouw voeten effectief te beschermen. Het materiaal van de beschermende inlegzolen is vergelijkbaar met het materiaal dat wordt gebruikt in steek- en kogelvrije vesten. Dit kevlar-materiaal is uitstekend geschikt voor inlegzolen door zijn soepelheid en flexibiliteit. De veiligheidszooltjes bieden je de bescherming in situaties waar andere inlegzolen niet voldoen. De zooltjes kun je gebruiken ter vervanging van je bestaande inlegzolen, maar je kunt ze ook prima gebruiken onder jouw bestaande inlegzolen of steunzolen. De veiligheidszooltjes beschermen je voeten optimaal tegen scherpe voorwerpen die door de loopzool van jouw schoenen kunnen drukken (denk aan; glasscherven, spijkers en schroeven). De inlegzolen zijn uitgerust met een carbosan antisliplaag voor een goede stabiliteit in de schoenen. Door de vormgeving zijn de zooltjes passend in ieder type schoeisel en verkrijgbaar in kindermaten en volwassenematen.
9.9512.95 Opties selecteren
Aloë Vera inlegzool
Aloë Vera Inlegzool (1080)
De Aloë vera inlegzool is op unieke wijze enorm goed voor jouw huid. Al verschillende jaren wordt aloë vera steeds meer toegepast in de geneeskunde. Dat is niet voor niets. Aloë vera bezit namelijk speciale stofjes die een positief effect hebben je huid. Aloë vera houdt de huid glad en soepel, werkt beschermend en aansterkend, zorgt voor koeling en kalmering van de huid en heeft een positief effect op de vochtcirculatie. De Aloë vera inlegzool is verrijkt met al het goede uit deze plant.De aloë vera inlegzolen kun je bij verschillende voetklachten toepassen denk aan; zweetvoeten, overtollig eelt, gevoelige voeten of te grote schoenen. De vocht absorberende bovenlaag bestaat uit 100% natuurlijk katoen.Dit type is een zeer sterke (opvul) inlegzool waarin aloë vera verwerkt zit. Schokdemping en comfort danken deze inlegzolen aan de 3,5 mm dikke carbosan foam tussenlaag. De foam-laag is verrijkt met aloë vera en stopt bacteriegroei, nare geurtjes en de groei van (overtolig) eelt. De antislip onderlaag verschaft stabiliteit in de schoenen. Ter vervanging of opvulling van het bestaande voetbed in de schoen.
7.959.95 Opties selecteren
Wollen Winter Inlegzool
Wollen Winter Inlegzool (1061)
Wollen Winter Inlegzool van zachte wol voor lekkere warme voeten. Aan de onderkant van de zool zit een stevige antisliplaag die zorgt voor stevigheid en stabiliteit in de schoen. Bovendien zorgt deze laag voor een verend gevoel. In tegenstelling tot de Lamsvacht Winter Steunzool is de deze inlegzool wat minder vocht opnemend. Wol werkt wel isolerend en dat helpt enorm tegen koude voeten! Flexibel en niet te dik waardoor de inlegzolen in vrijwel iedere schoen passend zijn.
6.959.95 Opties selecteren
Alu Winter Inlegzool
Alu Winter Inlegzool (1085)
Zo als de naam zegt; aluminium winter inlegzool. Een moderne inlegzool die een intensieve bescherming biedt tegen de kou en wordt aanbevolen bij zeer strenge, zeer koude temperaturen. De Alu Winter Inlegzool is de ideale inlegzool voor winterse tijden en-/of wintersport. Perfect passend en daarom de ideale inlegzool in je skischoenen, snowboardschoenen en wandelschoenen. De buigzame aluminium onderlaag weerkaatst de kou en zorgt samen met de vilt bovenlaag dat de warmte goed gereguleerd en geïsoleerd wordt. Warme voeten verzekerd, zelfs bij extreem lage temperaturen!
7.959.95 Opties selecteren
Lamsvacht Winter Inlegzool
Lamsvacht Winter Inlegzool (1062)
De Lamsvacht Winter inlegzool gemaakt van echte lamsvacht heeft een antisliplaag aan de onderkant, waardoor de inlegzool niet verschuift in de schoenen. Al onze inlegzolen en steunzolen van lamsvacht zijn van de hoogste kwaliteit, ecologisch gelooid en van bekende herkomst. Het werkt isolerend, ademend en vocht absorberend. Met de Lamsvacht Winter inlegzool zul je comfortabel, verantwoordt en zonder koude voeten de winter door-lopen!
12.9514.95 Opties selecteren

Steunzolen voor kinderen

Wanneer kinderen geboren worden, hebben ze vaak platte voeten, dit komt doordat nog niet alle botstructuren aanwezig zijn in de voet en nog niet alle been- en voetspieren optimaal werken. De wat plattere voeten vergroten het oppervlak. Dit zorgt voor een basis om het lichaam te dragen en in balans te houden. Naarmate je kind ouder wordt, zal de voet sterker worden en de voetboog zich ontwikkelen. Gemiddeld duurt dit tot het 9de levensjaar.

Inlegzolen voor de ondersteuning van voetklachten bij kinderen

Het komt vaak voor dat de voet toch plat blijft na het 9de levensjaar. Het gevolg hiervan is dat je, als kind of volwassene, last krijgt van diverse loop- en voetklachten. Het is niet altijd te achterhalen wanneer kinderen hier last van hebben, maar letten op de volgende aspecten geeft je toch een goed idee: overmatig struikelen, vermoeide en pijnlijke voeten of benen, knie-, heup- of rugklachten. Dit zijn allemaal indicaties dat je kind extra ondersteuning nodig heeft van steun- of inlegzolen. Naast deze indicaties kun je ook het slijtage patroon bekijken van de zool van je kind.

Wanneer je op tijd inspeelt op de voetproblemen van je kind(eren), zullen ze hier van profiteren wanneer ze ouder worden. Zo zijn namelijk veel voetklachten van volwassenen ontstaan in de jonge jaren. Je creëert met de juiste steun- en inlegzolen een goede ontwikkeling en een gezonde toekomst.

Steunzolen

Deze steunzool biedt ondersteuning van de kindervoet in het natuurlijke groeiproces en corrigeert de belasting op de voet. Deze zool zal je kind helpen wanneer zijn of haar voetjes iets naar binnen staan. Deze driekwart steunzool wordt het meest gebruikt in de wat smallere kinderschoenen of laarsjes en de beste keuze wanneer de ruimte in de schoen dreigt te verdwijnen.

Deze steunzool voor kinderen ondersteunt bij het natuurlijke groeiproces en geeft een stabiele en comfortabele steun. Deze zooltjes helpen bij overpronatie en platvoeten (pes planus), dus als de voetjes iets naar binnen staan.

De kindersteunzool is gemaakt van flexibel materiaal en geeft goede stabiliteit. Ook deze inlegzolen stimuleren het natuurlijke groeiproces en helpen bij rugklachten, beginnende knieklachten, overpronatie, platvoeten en instabiele enkels.

Sport inlegzolen

Ideaal voor tijdens het sporten. Geeft je kind een goede stabiele en comfortabele steun in de sportschoenen. De steunzool is voorzien van een sport afdek en is ter vervanging van het bestaande voetbed in de sportschoenen.

Oplossingen bij koude voeten

Heeft jouw kind snel last van koude voeten? Bekijk dan eens onderstaande inlegzolen die je gewoon in de huidige schoenen van je kind kunt plaatsen. Er zijn verschillende soorten materialen. Kies uit wol, aluminium of fleece. Ieder materiaal weer met zijn eigen eigenschappen.

Ook voor binnen is er natuurlijk een oplossing voor die koude voeten. Met Woolwarmers blijven de voeten van je kind lekker warm en door de combinatie schapenwol met echt leer gaan de sloffen niet ruiken.

Oplossingen bij zweetvoeten

Wat is er vervelender dan allemaal stinkende schoenen in de gang? Daarnaast is het voor je kind ook niet prettig om stinkschoenen in de klas uit te trekken, in het bijzijn van andere kinderen. Onderstaande inlegzolen (al dan niet in combinatie met boorzuurschilfers) zorgen er voor dat de schoenen en voeten van je kind niet meer stinken.

Te grote schoenen of huidige inlegzool vervangen

Zijn de huidige binnenzolen van de schoenen van je kind versleten of zijn de gekochte schoenen nog net iets te groot? Gebruik dan een vervangende zool of een opvulzool om het probleem op te lossen.

Inlegzolen voor extra bescherming

Is buitenspelen de grootste hobby van jouw kind? Dan kan het wel eens zijn dat hij of zij ergens in stapt wat pijn kan doen aan de voet. Denk hierbij aan spijkers, schroeven, punaises en andere scherpe voorwerpen. Wil jij je kind hier liever tegen beschermen? Deze zooltjes zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als dat gebruikt wordt voor steek- en kogelvrije vesten. De inlegzolen kunnen gebruikt worden voor het vervangen van de bestaande zolen, maar ook onder bestaande inlegzolen of steunzolen.

Heeft jouw kind last van voetproblemen?
Bekijk dan hier onze oplossingen en kies wat het beste past.

Tot slot

Heb jij klachten aan of door jouw voeten, maar komen de klachten niet overeen met bovenstaande oorzaken & symptomen? Dan kun je onze overzichtspagina eens bekijken. Hier vind je alle andere problemen en steunzolen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor een deskundig advies!

Invalid Email
Invalid Number