Kies gemakkelijk de juiste steunzolen en inlegzolen

Graag maken wij het je zo makkelijk mogelijk. Daarom kun je aan de hand van onderstaand keuzemenu gemakkelijk de juiste steunzool of inlegzool vinden die past bij jouw voetklacht. Welke voetproblemen jij ook hebt, wij bieden je een passende oplossing om je weer optimaal te laten bewegen.

Steunzolen en inlegzolen die je voetproblemen verminderen

Steunzolen en inlegzolen zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten en voor veel verschillende voetklachten. De een gebruikt inlegzolen voor een betere pasvorm in de schoenen, de ander heeft steunzolen nodig om verlichting te bieden bij pijnlijke voeten.

Steunzolen verschaffen meer comfort, bieden ondersteuning, verlagen de druk op de voeten en corrigeren jouw lichaamshouding. Steunzolen worden voorgeschreven om een correctie te bewerkstelligen in je steun- en bewegingsapparaat. In veel gevallen zijn dure op maat gemaakte steunzolen helemaal niet nodig en kunnen je klachten aanzienlijk verminderen met standaard oplossingen.

Doorgezakte voeten, ook wel platvoeten genoemd, zijn te herkennen aan een doorgezakte voetboog. Tijdens het lopen knikken je voet en enkel naar binnen, waardoor de voet bijna volledig doorzakt.

Doorgezakte voeten zelf herkennen? Dit kan door op een stoel te gaan zitten met beide voeten op de grond. Pak je tenen vast en trek deze naar je toe. Zie je geen of maar een kleine holte onder je voet? Dan heb je plat- of doorgezakte voeten.

Lees meer over doorgezakte voeten en bekijk de oplossingen...

Heb jij last van pijnklachten in het midden van je voet, in de middenvoetsbeentjes (eventuele uitstraling naar je tenen)? Dan heb jij waarschijnlijk last van een doorgezakte voorvoet.

Klachten aan de voorvoet kunnen ontstaan door een combinatie van factoren. Diabetes, overgewicht en langdurige belasting spelen hierbij een grote rol. Net als het dragen van hoge hakken en te kleine schoenen.

Lees meer over doorgezakte voeten en bekijk de oplossingen...

Eelt, iedereen heeft het wel, het is een beschermlaagje voor je voeten. Alleen is het niet bij iedereen bekend dat eelt ook voetproblemen kan veroorzaken. Te veel eelt kan pijnlijk en branderig aanvoelen.

Het vormen van veel eelt kan verschillende oorzaken hebben. Te grote of te kleine schoenen is er daar een van. Daarnaast heb je meer last van eelt wanneer je veel staat, wat ouder bent of overgewicht hebt.

Lees meer over eelt op je voeten en bekijk de oplossingen...

Een holvoet is het tegenovergestelde van een doorgezakte voet. Bij een holvoet heb je namelijk een extreem hoge wreef en is je voetboog hoger dan normaal.

Veelvoorkomende klachten bij holvoeten zijn; je enkels zwikken makkelijk, je staat onstabiel en je hebt regelmatig last van likdoorns, eelt en teenklachten.

Lees meer over holvoeten en bekijk de oplossingen...

Pijn in de kuit heeft met regelmaat te maken met achillespees. De achillespees is namelijk een pees van de kuitspier die door te veel rek overbelast kan raken. Dit heet een achillespeesblessure.

Ook zweepslag is een blessure die voor kan komen in de kuit. Er is dan een gedeelte van de kuitspier ingescheurd. Ga voor behandeling naar de fysiotherapeut en/of huisarts.

Lees meer over je kuitspier, je achillespees en het ontlasten hiervan...

 

Klachten in de heup ontstaan wanneer het gewrichtsoppervlak aangetast is en gaat meestal gepaard met stekende, zeurende pijn tijdens het lopen, staan of slapen (bij het liggen op je zij).

Er zijn verschillende oorzaken voor heupklachten. Slijtage, overbelasting en een heupverschil of standsafwijking zijn hier voorbeelden van. Ook overgewicht kan klachten in je heup veroorzaken.

Lees meer over heupklachten en bekijk de oplossingen...

Bij een pijnlijke hiel zitten je pijnklachten vaak aan de achterzijde bij de achillespees en de onderzijde van je voet. Deze pijnklachten ontwikkelen zich vaak door een combinatie van factoren, zoals overbelasting en een verkeerd looppatroon.

De meestvoorkomende aandoeningen die een pijnlijke hiel veroorzaken zijn hielspoor, een peesplaatontsteking en calcaneodynie.

Test hier of jij een van deze aandoeningen hebt en bekijk de oplossingen...

Het kniegewricht is een zeer kwetsbaar lichaamsdeel. Wanneer het evenwicht tussen belastbaarheid en belasting verstoord wordt, kunnen knieklachten zich ontwikkelen.

De oorzaken voor pijnlijke knieën liggen vaak bij overbelasting, ouderdom en overpronatie. Bij overpronatie kantelt je voet overmatig, deze zorgt voor de verkeerde houding en daardoor pijnklachten.

Lees meer over deze knieklachten en de oplossingen hiervoor...

Rugpijn in de onderrug, een groot deel van de bevolking heeft er af en toe last van. In enkele gevallen kan deze rugpijn uitstralen naar je been of bil. Waar de rugpijn precies vandaan komt is moeilijk te achterhalen.

De oorzaak van deze pijn kan hem zitten in een verkeerde houding. Naast bewegen, afwisselend staan, lopen, liggen en zitten is het goed om je lichaamshouding te verbeteren met een corrigerende steunzool.

Lees meer over lage rugpijn en het verminderen of verhelpen hiervan...

Je tenen zorgen voor een goed evenwicht tijdens het lopen. Het kan dan ook bijzonder vervelend zijn wanneer je pijnklachten ervaart aan je tenen. In de meeste gevallen is er een simpele oplossing voor deze klachten.

Er zijn diverse oorzaken voor pijnlijke tenen. Zo zijn er zichtbare aanleidingen zoals likdoorns, blaren en een ingegroeide teennagel, maar ook onzichtbare als een stijve grote teen of een standsafwijking.

Lees meer over de oorzaken van pijnlijke tenen en passende oplossingen...

Een derde van de vrouwen heeft altijd last van koude voeten, of het nu winter is of niet. Dit verschijnsel heeft onder andere te maken met een slechte doorbloeding, ziektes en aandoeningen, je hormonen en een zwangerschap.

Je kunt zelf het een en ander doen tegen koude voeten, zoals de bloedcirculatie stimuleren, stoppen met roken, meer bewegen en het vermijden van dunne sokken.

Lees hier meer over de oorzaak van koude voeten en de oplossingen voor binnen en buiten...

Wist je dat zweetvoeten en stinkende voeten eigenlijk twee oorzaken hebben en dat het eigenlijk twee verschillende verschijnselen zijn? Zweetvoeten zijn letterlijk genomen 'voeten die zweten', ze stinken nog niet.

Voeten gaan pas stinken wanneer het zweet in aanraking komt met bacteriën die zich op de huid bevinden. Deze bacteriën zetten zich in combinatie met vocht (zweet) om in nare geurtjes.

Lees meer over de oorzaken van zweetvoeten, tips bij zweetvoeten en oplossingen die stinkende voeten verhelpen...

Ben jij fanatiek aan het trainen en wil jij het beste uit jezelf halen? Of wil jij graag sporten, maar loop je steeds tegen je voetproblemen aan die ervoor zorgen dat jij sport in een verkeerde houding?

Met speciale sportzolen zorg jij voor extra demping en ondersteuning voor de beste prestaties en de juiste stabiliteit en steun bij diverse voetproblemen.

Lees hier meer over de juiste demping, stabiliteit en draagcomfort bij het sporten...

Ook voor kinderen is de juiste houding belangrijk. Steunzolen kunnen bijvoorbeeld de oplossing zijn wanneer jouw kind platvoeten heeft. Dit is o.a. te herkennen aan overmatig struikelen, vermoeide, pijnlijke voeten en heup- of rugklachten.

Daarnaast kan je kind ook last hebben van koude voeten of net iets te grote schoenen. Opvulzooltjes en winterinlegzolen zijn hiervoor de oplossing.

Lees meer over de diverse klachten en oplossingen voor kinderen...

Het kan zomaar voorkomen dat de schoenen die je gekocht hebt toch niet helemaal goed passen. Je hebt ze gepast met een dikkere sok of aan het eind van een lange dag winkelen (meer vocht in je voeten).

Door inlegzooltjes te gebruiken, kun je de schoenen opvullen naar de juiste maat. Diverse inlegzolen hebben nog extra eigenschappen zoals verwarmen van je voeten of juist anti-zweetvoeten.

Lees hier meer over het opvullen van je schoenen met steun- of inlegzolen...

Tot slot

Heb jij nog aanvullende vragen over jouw voetprobleem of weet je niet precies welk product bij je past ? Neem gerust contact met ons op voor een deskundig advies.

Invalid Email
Invalid Number