Ook met blote voeten in je schoenen zonder stinkvoeten te krijgen?

geplaatst in: Zweetvoeten | 0

Draag jij ook bij warmer weer geen sokken in sneakers, gympen, bootschoenen, ballerina’s, pumps of espadrilles? Omdat het er simpelweg niet zo mooi uitziet, zeker wanneer je een korte broek, rok of jurkje aan wil trekken. Dan heb jij vast weleens gemerkt dat dit niet ten goede komt van de luchtjes die ’s avonds uit je schoenen en van je voeten af komen.

Wij vertellen je graag de oorzaak én de oplossing voor dit veelvoorkomende probleem.

 

Bijna iedereen kent het wel, een randje van je sok boven je sneakers, gympen en andere schoenen. Zelfs de speciale enkelsokjes blijven vaak zichtbaar, zakken af of zitten niet comfortabel.

Je sokken zichtbaar, het ‘kan’ eigenlijk niet en zorgt ervoor dat je al snel kiest voor de andere oplossing, met blote voeten in je schoenen. Helaas is dit geen ideale combinatie en zorgt het voor zweetvoeten, stinkende schoenen en blaren.

Waardoor krijg je extra last van zweetvoeten en blaren?

Het dragen van sokken heeft verschillende functies. Naast het verwarmen van je voeten, vangen sokken ook een deel van het zweet op. Wanneer je besluit om zonder sokken in je schoenen te stappen, wordt dit vocht ergens anders opgevangen. Al deze bacteriën nestelen zich nu in je schoenen. De bacteriën en schimmels die nu in de schoenen achterblijven, zullen uiteindelijk gaan leiden tot zweetvoeten en stinkende schoenen. Daarnaast hoopt het vocht zich op in de schoenen. Door de vochtophoping wordt de huid van de voeten week en kun je blaren krijgen.

Schoenen met sokken

Kun je dan helemaal niet met blote voeten in je schoenen zonder last te hebben van zweetvoeten? Gelukkig kan dit wel. De oplossing is eigenlijk vrij simpel en relatief goedkoop wanneer je dit vergelijkt met bijvoorbeeld enkelsokjes.

Zó stap je met blote voeten in je schoenen zonder dat je zweetvoeten krijgt

Speciale badstof inlegzolen lossen het probleem voor je op. Badstof is een weefsel van katoen, waarbij kettingdraden tot lussen zijn gevormd. Badstof kan door deze lussen enorm veel vocht opnemen. Daarnaast hebben deze inlegzolen de volgende kenmerken:

  • De inlegzolen bevatten een actieve koolstof tegen nare geurtjes.
  • Door het geperforeerde latexschuim krijgen de inlegzolen de kans om te ademen en het vocht af te voeren.
  • Het dempend vermogen van het latexschuim maken de zool een comfortabel geheel.
  • De badstof inlegzolen zijn zelfs uitwasbaar tot 30 °C.

Wij hebben een vergelijking gemaakt tussen badstof inlegzooltjes en ‘onzichtbare’ sokjes. We gaan er voor het gemak vanuit dat jij iedere dag schoenen draagt waarbij je het liefst geen randjes van je sokken ziet. Draag jij deze schoenen alleen met goed weer? Bekijk en vergelijk dan de kosten voor 6 maanden.

Enkelsokken van katoen zijn al snel tussen de € 8,- en € 10,- per paar. We gebruiken € 8,- per paar in onze berekening. Stel, je doet je was altijd in het weekend, dan heb je 7 paar sokken nodig. Door het dagelijks gebruik en het verlies van elasticiteit gaan de sokjes 6 maanden mee.

Badstof inlegzooltjes gaan tot 12 weken mee. Iedere week wissel je de zooltjes om voor een ander paar, zodat je de andere zooltjes uit kunt wassen. Per half jaar heb je 3 paar zooltjes nodig. De badstof inlegzooltjes zijn € 5,95 - € 6,95 per paar. Binnen de berekening gebruiken we de zooltjes van € 6,95.

Enkelsokjes

Je kosten per half jaar en totaal per jaar.

1 tot 6 maanden € 56,-

Totaal in een jaar € 112,-

Badstof inlegzooltjes

Je kosten per half jaar en totaal per jaar.

1 tot 6 maanden € 20,85

Totaal in een jaar € 41,70

Zoals je ziet, ben je meer dan de helft goedkoper uit. Daarnaast weet je zeker dat je sokken niet te zien zijn en je geen last hebt van sokjes die afzakken of niet comfortabel zitten.

Bestel direct je badstof inlegzooltjes of lees meer over zweetvoeten, stinkvoeten en stinkschoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *