Suède schoenen schoonmaken

geplaatst in: Leer- en schoenverzorging | 0
Suède schoenen schoonmaken

Suède schoenen schoonmaken - in slechts 5 stappen!

Suède wordt als leersoort enorm vaak gebruikt voor schoenen, laarzen, handtassen en kleding. De naam komt van het Franse “Gants de Suède”, ofwel ‘Zweedse hansschoenen’. Normaliter maakt men gebruik van de opperhuid, bij suède maken ze gebruik van de binnenkant van het leer. Suède is een zachte leersoort, maar wel minder sterk en duurzaam dan andere. Suède heeft een elegante uitstraling. Dit type leer is erg vatbaar en gevoelig voor vetspetters, water en vuilvlekken. Iedereen met een paar suède schoenen weet dat het schoonmaken vaak een lastige klus is. Met de onderhoudsproducten van Skystep reinig je je suède schoenen binnen no-time! Hebben je suède schoenen vlekken opgelopen en kunnen ze wel een schoonmaakbeurt gebruiken? Onderstaande stappen leggen u duidelijk uit hoe u dat het beste kunt doen!

Suède schoonmaken

Het schoonmaken van suède schoenen is lang niet zo moeilijk als je denkt. Als je maar beschikt over de juiste schoenverzorging artikelen. Suède schoenen maken wij schoon met de volgende producten:

Stap 1: plaats houten schoenspanners in de schoenen

Wanneer het aankomt op het onderhouden en schoonmaken van schoenen start je altijd met het gebruik van houten schoenspanners. Houten schoenspanners houden het leer op spanning en maken het reinigen van de schoenen een stuk eenvoudiger. Tevens neemt ongelakt hout vocht op waardoor de schoenen sneller zullen drogen.

Stap 2: het verwijderen van vlekken en vuil

Na het plaatsen van houten schoenspanners gaan we verder met het verwijderen van vlekken en vuil. Vlekken en vuil kun je het beste verwijderen met een suèdeborstel. In de meeste onderhoudspakketten voor suède en nubuck vind je een suèdeborsteltje.

Een suèdeborstel verwijdert hardnekkig vuil en ruwt de leervezels op zonder het leer te beschadigen. De rubberen zijde van de borstel gebruikt u voor het verwijderen van vuil. De koperen borstel gebruikt u om de leervezels op te ruwen. Beweeg de borstel niet heen en weer, maar borstel steeds in dezelfde richting.

Stap 3: gebruik voor hardnekkige vlekken een suèdegum

Soms zijn slijtage plekken of hardnekkige vlekken niet meer met een suèdeborsteltje te verwijderen. Een suèdegum wil nog wel eens helpen. Druk niet te hard met de suèdegum en voer de druk op wanneer de vlek er niet uit gaat. Als de grootste gedeeltes vuil en stof zijn verwijderd gaan we verder met stap 4.

Stap 4: een grondige reiniging van suède schoenen, ook voor watervlekken!

Sneakers, laarzen, tassen en jassen gemaakt van suède, nubuck of textiel reinig je moeiteloos met Marla Cleaner spray. De poriën van suède leer liggen open, daardoor zijn ze erg vatbaar voor voor vet, vuil en vocht. Het schuim in deze spray is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van suède, nubuck en textiel. U kunt de spray op iedere kleur gebruiken. Zelfs vochtvlekken verdwijnen na een behandeling met Marla Cleaner. Laat de suède schoenen na een behandeling minstens een nacht goed drogen voordat we verder gaan met stap 5. Door de houten schoenspanners zullen de schoenen sneller drogen. Droog de schoenen niet bij een warmte bron (verwarming, föhn of de zon bijvoorbeeld). Dit kan onherstelbare scheurtjes in het suèdeleer veroorzaken.

Stap 5: uw suède schoenen voeden, impregneren en beschermen

Nadat de schoenen volledig zijn gedroogd is het tijd voor stap 5. Je suède schoenen zijn schoongemaakt. Nu is het belangrijk om ze zo lang mogelijk schoon te houden. Dat doe je door de schoenen te impregneren met een spray. Hiervoor adviseren wij de volgende producten:

  • Marla Suède en Nubuck Renew is een onderhoudsmiddel voor suède en nubuck. Regelmatige toepassing geeft een betere kleurbestendigheid van het leder. Marla Suède en Nubuck Renew spray is verkrijgbaar in de kleuren zwart, middelbruin, donker blauw en kleurloos/neutraal. Een echte kleurhersteller voor suède en nubuck! Tevens maakt de Marla Suède en Nubuck Renew spray uw kwetsbare suède of nubuck schoenen vuil- en waterafstotend.
  • Met Marla Protector impregneert u uw schoenen effectief tegen weersinvloeden. De spray maakt uw schoenen sterk vuil- en waterafstotend. Na gebruik zijn uw schoenen beschermd tegen regen, waterplassen, vuil en sneeuw. Wij raden u aan uw schoenen geregeld te impregneren, zeker wanneer u de schoenen vaak draagt.

Hebben uw suède schoenen een onderhoudsbeurt nodig?

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het voeden van leer is. Door leer regelmatig een onderhoudsbeurt te geven blijven de schoenen in optimale conditie, blijft het leer soepel en voorkom je kreukjes en scheurtjes. Marla Delicate Cream is speciaal ontwikkeld voor het onderhouden van zachtere leersoorten als suède en nubuck. Marla Delicate Cream zorgt voor blijvende open poriën en dat het leer kan blijven ademen. Het leer blijft soepel en zacht en de natuurlijke originele uitstraling blijft langer bewaard. Kreuken en scheurtjes ontstaan door achterstallig onderhoud, dat kunt dus voorkomen door uw schoenen regelmatig te onderhouden en te verzorgen. De gel laat een beschermlaagje achter en heeft een licht reinigende werking. Wij raden u aan wanneer de schoen regelmatig gedragen wordt, de schoen iedere twee weken te behandelen. Aanbrengen kunt u het beste doen met insmeerborstel, de gel droogt heel transparant op.

Hier leest u meer over het onderhoud van suède & nubuck schoenen.

Marla Cleaner
Marla Cleaner
Sneakers, laarzen, tassen en jassen gemaakt van suède, nubuck of textiel, reinig je moeiteloos met Marla Cleaner spray. Ook geschikt voor imitatiematerialen. De poriën van nubuckleer liggen open en zijn daardoor, net als suède leer, erg vatbaar voor vet, vuil en vocht. Het schuim in deze spray is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van suède, nubuck en textiel. Je kunt de spray zelfs op iedere kleur gebruiken! Vuil kun je het beste verwijderen met een suèdeborstel. Vervolgens gebruik je Marla Cleaner voor een grondige reiniging. Spuit de schoenen gelijkmatig in. (inspuiten vanaf circa 20 centimeter afstand van het te behandelen materiaal). Inwrijven met een zachte, schone spons of borstel en afnemen met een schone doek.
8.95In winkelmand
Marla Suède en Nubuck Renew
Marla Suède en Nubuck Renew
Marla Suède en Nubuck Renew is een onderhoudsmiddel voor suède en nubuck. Haalt de kleur op en is vuil- en waterafstotend. Ook geschikt voor schoenen met climatische membraam. Regelmatige toepassing geeft een betere kleurbestendigheid van het leder. Marla Suède en Nubuck Renew spray is verkrijgbaar in de kleuren zwart, middelbruin, donker blauw en kleurloos/neutraal.Alvorens je de spray gebruikt dien je de schoenen te reinigen. Het reinigen van deze leersoorten doe je het makkelijkst met een suèdeborstel en Marla Cleaner.Suède is een zachte leersoort, maar minder sterk en duurzaam dan andere leersoorten. Suède straalt klasse uit en dient zo ook te worden onderhouden. Suède is erg vatbaar en gevoelig voor water en vuil. Onderhoud en bescherming voor deze leersoort is dus zeer belangrijk! Nubuck heeft wel wat weg van suède, maar wordt aan de bovenkant van de huid licht geschuurd. Hierdoor krijgt het een doffe, fluweelachtige uitstraling en voelt zacht aan. Nubuck leer heeft open poriën en is daardoor erg vatbaar voor vet, vuil en vocht. Wanneer je je  schoenen in optimale conditie wenst te behouden is impregneren dus een must!
8.95Opties selecteren
Verkoop!
Onderhoud set suède en nubuck
Onderhoud set suède en nubuck
Met de onderhoudsset suède en nubuck kunt u direct de juiste schoenverzorging toepassing die suède en nubuck leersoorten  zo hard nodig hebben.suède, maar wordt aan de bovenzijde van het leer licht geschuurd. Beide leersoorten zijn erg vatbaar voor voor vet, vuil en vocht. Uiteraard wil je je schoenen zo lang mogelijk in topconditie houden. Daarom is het noodzakelijk direct te beginnen met het toepassen van de juiste schoenverzorging. De nummer 1 onderhoudsset voor perfecte reiniging en verzorging van uw nubuck of suède producten bestaat uit diverse producten.Marla Cleaner voor schoenen, laarzen en kleding van suède, nubuck, textiel en imitatiematerialen reinig je hiermee moeiteloos en is op iedere kleur te gebruiken.Marla Delicate Cream is zeer geschikt voor het onderhouden van zachtere leersoorten.Door de voedende cream blijven de poriën open en blijft het leer ademen zodat het soepel en zacht blijft. Bij regelmatig onderhoud zullen er ook geen scheurtjes ontstaan omdat de het leer niet uitdroogt.Met de onderhoudsset Marla Suède en Nubuck Renew heb je de juiste schoenverzorging voor dit type leersoort. Suède wordt vaak gebruikt voor schoenen, laarzen, tassen en kleding. Nubuck heeft wat weg van suède, maar wordt aan de bovenzijde van het leer licht geschuurd.  Beide leersoorten zijn erg vatbaar voor voor vet, vuil en vocht dus is het noodzakelijk direct te beginnen met het toepassen van de juiste schoenverzorging. De nummer 1 onderhoud set voor perfecte reiniging en verzorging van je nubuck of suède producten.Met een suède borstel is hardnekkig vuil eenvoudig te verwijderen. de rubberen zijde is om vuil en vlekken te verwijderen, de koperen om leervezels weer op te ruwen.De suède gum gebruik je om moeiteloos vlekken en oneffenheden te verwijderen.Schoensmeer makkelijk aanbrengen en uitpoetsen met de Marla insmeer- en uitpoetsborstel, ook op moeilijk bereikbare plaatsen.Schoenverzorging begint altijd met het gebruik van schoenspanners. Na gebruik van je schoenen dien je altijd schoenspanners in je schoenen te plaatsen. De ongelakte schoenspanners transporteren het vocht snel uit de schoenen, zorgt er voor dat de vorm intact blijft en kreukjes worden glad getrokken. Laat de schoenspanners tijdens de onderhoudsbehandeling gewoon in de schoenen zitten.
59.95 54.95Opties selecteren
Verkoop!
onderhoud suède en nubuck - starterset
Onderhoud suède en nubuck – starterset
Met de onderhoud Suède en Nubuck – Starterset kun je direct de juiste schoenverzorging toepassing die dit type leersoort zo hard nodig heeft. uitstraling. Beide leersoorten zijn erg vatbaar voor voor vet, vuil en vocht. Uiteraard wil je je schoenen zo lang mogelijk in topconditie houden. Daarom is het noodzakelijk direct te beginnen met het toepassen van de juiste schoenverzorging. De nummer 1 starterset voor direct onderhouden en beschermen van uw nieuwe nubuck of suède producten.De starterset bestaat uit: Marla Suède en Nubuck Renew, een suèdeborstel, suède Gum, houten schoenspanners en Marla Suède en Nubuck Renew.Marla Suède en Nubuck Renew is een onderhoudsmiddel voor suède en nubuck. Haalt de kleur op en is vuil- en waterafstotend. Regelmatige toepassing geeft een betere kleurbestendigheid van het leder. Marla Suède en Nubuck Renew spray is verkrijgbaar in de kleuren zwart, middelbruin, donker blauw en kleurloos/neutraal.SuèdeborstelMet een suèdeborstel kun je hardnekkig vuil eenvoudig verwijderen. De rubberen zijdes gebruik je om vuil en vlekken te verwijderen, de koperen borstel gebruikt om de leervezels weer op te ruwen.Suède GumDe naam zegt in principe al. De suède gum gebruik je om vlekken en oneffenheden moeiteloos te verwijderen. Door rustig over leer te wrijven met de gum in de hand zullen vlekken en oneffenheden in het leer verdwijnen. Uiteraard zal het niet leer niet beschadigd raken.Houten SchoenspannersSchoenverzorging begint altijd met het gebruik van schoenspanners. Na gebruik van uw schoenen dient u altijd schoenspanners in uw schoenen te plaatsen. De ongelakte schoenspanners transporteren het vocht snel uit de schoenen, zorgt er voor dat de vorm intact blijft en kreukjes worden glad getrokken. Laat de schoenspanners tijdens de onderhoudsbehandeling gewoon in de schoenen zitten, je zult merken dat dit het werkje alleen maar vergemakkelijkt.
34.95 29.95Opties selecteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *