Zilver inlegzolen

Wissen

Bestel meer en ontvang stapelkorting

2 stuks3+ stuks5+ stuks
5% korting10% korting20% korting

Zilver Inlegzolen, ideaal bij zweetvoeten of een diabetische voet!

Zilver inlegzolen zijn vervaardigd uit het materiaal “X-static”. X-Static is een pure zilver vezel die direct in de inlegzolen is ingeweven. Zilver vezel biedt een aantal voordelen die ongekend zijn in de medische zolen industrie. De poron tussenlaag draagt bij aan een optimale demping, het voetbed aan stabiliteit en comfort.

Zilver inlegzolen doden bacteriën en schimmels

Onze voeten en schoenen bieden plaats aan miljoenen bacteriën en schimmels die onze gezondheid kunnen schaden. Gemiddeld gezien zweten we via onze voeten een kopje zweet per dag. Dit vocht, en de hitte in de schoen, is een ideale broedplaats voor bacteriën en schimmels om flink te groeien. Hierdoor kunnen aandoeningen ontstaan zoals zwemmerseczeem (Tinea Pedis).

De antibacteriële werking van de zilver inlegzolen heeft de volgende voordelen:

Snelheid: de zilver inlegzolen elimineren 99,9% van de bacteriën op het materiaal in minder dan een uur na blootstelling.

Effectiviteit: zilver dood bacteriën en schimmels sneller naarmate de temperatuur in de schoen hoger wordt als gevolg van activiteit.

Veilig en natuurlijk: X-Static wordt gemaakt van puur zilver, een element wat vrij in de natuur voorkomt. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën en puur zilver is niet giftig of schadelijk.

Permanent: het zilver in X-Static wordt fysiek een deel van de vezel. De werking van het product zal niet af nemen na verloop van tijd.

Anti-geur: de zilver inlegzolen hebben naast de antibacteriële werking ook een anti-geur werking. Bacteriën zijn slechts één van de mogelijke oorzaken van lichaamsgeuren. Ammonia en gedenatureerde proteïnen dragen ook significant bij aan geuren in schoeisel. Zowel ammonia als de gedenatureerde proteïnen binden zich gemakkelijk en snel aan zilver, daardoor worden geuren direct geneutraliseerd en aangepakt.

Zilver inlegzolen voor een diabetische voet

Goede verzorging van de voeten is belangrijk voor mensen met een diabetische voet of reuma. Door deze ziektes worden je voeten erg kwetsbaar. Diabetici hebben vaak last van een verslechterde doorbloeding en een verminderd gevoel in de voeten. Vanwege dit verminderde gevoel worden overmatige druk en wrijving niet zo snel waargenomen. Dit leidt tot wondjes, blaren, ontstekingen en zweren aan de voeten. Het is dus belangrijk om je voeten extra goed te verzorgen. Naast normale hygiëne en algehele verzorging zijn inlegzolen de belangrijkste basis voor de verzorging van de voeten.

Diabetici zijn gebaad bij dempende, corrigerende inlegzolen. Het comfortabele voetbed van de zilver inlegzolen voorkomt drukplekken die leiden tot irritaties. De zooltjes bevatten een speciale, extra zachte tussenlaag van memory-foam. Deze tussenlaag bevordert het dempend vermogen en loopcomfort optimaal.

Zilver inlegzolen bij koude voeten

De zilvervezel in de zolen versterkt de natuurlijke afvoer van vocht door verdamping, met als resultaat dat het vocht sneller weg kan van het lichaam. Hierdoor ontstaat er een comfortabelere omgeving en is er minder kans op warmte verlies. Tevens bevorderen zilver inlegzolen de bloedcirculatie. Waardoor de zooltjes uitermate geschikt zijn voor mensen met de ziekte van Raynaud of diabetici patiënten.

Zilver inlegzolen bij warme voeten

Bij warm weer en warme omstandigheden zorgen zilver inlegzolen voor verdamping door het afvoeren van het vocht dat in contact staat met de voeten. Omdat warmte en vocht worden verdeeld over het materiaal, zullen er veel minder blaren en hot spots ontstaan.

Indicaties voor zilver inlegzolen:

  • Diabetische voet (diabetes mellitus).
  • Reumatische voet.
  • Zweetvoeten, stinkvoeten en warme voeten.
  • Koude voeten (diabetici, ziekte van Raynaud).
  • Voetschimmel.
  • Eczeem.
Wissen

Zilver inlegzolen

29.95

Zilver inlegzolen zijn ideaal bij zweetvoeten, een diabetische voet en bij koude of juist warme voeten. Doodt bacteriën en schimmels.

Wissen

Bestel meer en ontvang stapelkorting

2 stuks3+ stuks5+ stuks
5% korting10% korting20% korting