Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis       Gratis verzending vanaf € 40,-       Geverifieerd door WebwinkelKeur

Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis       Gratis verzending vanaf € 40,-

Leer een likdoorn te herkennen en definitief te verwijderen met deze tips

Het rondlopen met een likdoorn is vaak even pijnlijk als ongewenst. Hoewel het verschijnsel niet direct gevaarlijk is, kan het voorkomen ervan veel onaangename momenten besparen. Waar we gewend zijn om nieuwe schoenen te kopen zodra de vorige versleten zijn, gaat dit voor een nieuw paar voeten niet op. Alle reden om zorgvuldig om te springen met het paar dat je gekregen hebt en om dieper in te gaan op het verschijnsel dat in de volksmond ook bekend staat als een ‘eksteroog’. Ben je over een kleine vijf minuten graag op de hoogte van de oorzaken, symptomen en meerdere verrassende antwoorden op de vraag hoe je een likdoorn kunt behandelen? Lees dan snel verder!

De oorzaak van likdoorns

Het ontstaan van eelt op onze voeten is een verschijnsel waar we allemaal mee te maken krijgen. Wanneer een dergelijke eeltplek naar binnen groeit ontwikkelt het benoemde onderwerp zich langzaam. Dit kan op meerdere plekken op je voeten gebeuren. Niet alleen onder je voet bestaat dit risico, maar ook tussen of op je tenen. De cirkelvormige aandoening is vaak niet groter dan luttele millimeters, ook kan de plek een gelige kleur aannemen. Vele likdoorns ontstaan op momenten dat er (te) langdurig druk en wrijving ontstaat op ongebruikelijke plekken. Meer dan eens blijken versleten en knellende schoenen in dit verhaal de boosdoener.

Waar vrouwen meer van schoenen wisselen hebben zij er over het algemeen eerder last van dan mannen. Echter kunnen likdoorns ook bij je kind voor slapeloze nachten zorgen. Wijkt de stand van je voeten enigszins af? Dan kan ook dit een oorzaak zijn van het probleem. In de laatste plaats kan overgewicht een factor spelen.

Eigenhandig de likdoorn verwijderen

Dankzij de beperkte omvang van de likdoorn ligt enige vorm van onderschatting op de loer. Aangezien de pijn er niet minder om zal zijn, tijd voor een aantal verrassende, potentiële maatregelen;

Potentiële maatregelen tegen je likdoorn

verwijder-likdoorns-met-behulp-van-citroen

Citroen

Dit eerste middel is vooral effectief dankzij het zuurgehalte van het sap dat verborgen zit in de gele vrucht. Dit breekt de verharde huid geleidelijk af tot de likdoorn loskomt en plaats gaat maken voor een vervangende zachte huid. Breng het citroensap drie keer per dag aan op de likdoorn en blijf deze methode herhalen tot het resultaat oplevert. Enige vorm van geduld zal hiervoor nodig zijn.

verwijder-likdoorns-met-behulp-van-ananas

Ananas

Ook voor deze remedie speelt de specifieke vrucht geen echte rol van betekenis. De schil van de ananas bevat enzymen die de verharde delen rondom de likdoorn wegnemen en de pijn verdoven. Plaats de binnenkant van de schil voor het slapengaan op de plek des onheils en tape deze vervolgens goed vast voor je in slaap valt. Deze tactiek een week lang herhalen zou voldoende moeten zijn om ervoor te zorgen dat de linkdoorn uitzet en gemakkelijk te verwijderen valt.

verwijder-likdoorns-met-behulp-van-witte-azijn

Witte azijn

Gelijk aan de citroen bezit witte azijn een hoge zuurgraat die ervoor zorgt dat de omvang van de verharde huid rondom de likdoorn afneemt. De antibacteriële eigenschappen waarover witte azijn beschikt zorgen er tevens voor dat eventuele vervelende bijkomende infecties achterwege blijven. Meng voor het gebruik een deel azijn met drie delen water en breng dit vervolgens via een watje of wattenstaafje zorgvuldig aan. Leg een verband aan om alles gedurende de nacht op zijn plek te houden. Herhaal dit wederom meerdere nachten tot het gewenste effect daar is. Exfolieer de huid iedere ochtend bovendien met een vijl om het proces te versnellen.

verwijder-likdoorns-met-behulp-van-zoethoutpoeder

Zoethoutpoeder

Dit eeuwenoude middel dateert uit de oude indiaanse geneeskunde. Haar helende eigenschappen maken zoethout tot op de dag van vandaag een praktisch geneesmiddel. Hoe gaat het in zijn werk? Meng om te beginnen een eetlepel zoethoutpoeder met wat mosterdolie tot een dikke massa. Breng deze vervolgens aan op de likdoorn alvorens je er een verband omheen aanlegt. Verwijder dit pas weer de volgende ochtend en was je voet vervolgens grondig met warm water. Herhaal deze techniek een aantal nachten tot de likdoorn naar buiten komt en loslaat.

Je likdoorn behandelen? Kies je favoriete methode

Zie jij het (nog) niet zitten om je likdoorn te verwijderen door een pedicure? In dat geval bieden onze gel teenkappen of gel teenspreider uitkomst. Beide varianten voorkomen onnodige wrijving, verlagen direct de eerder ontstane druk en hebben het effect van een likdoornpleister. Daarnaast kan een verzorgende spray de likdoorns op een gemakkelijke manier tegengaan en effectief aanpakken. Spray je voeten in, laat de spray 2-5 minuten inwerken en begin daarna te vijlen.

Heb je aanvullende vragen voor onze specialisten, of ontvang je graag meer informatie over onze producten? Gooi dit vooral voor onze voeten en neem hier contact op.

Likdoornpleisters met salicylzuur - Skystep

Likdoornpleisters – 12 stuks

8.95

Dunne teenspreiders - skystep

Dunne teenspreiders – per paar

9.95

Digital Caps Teenkappen

Digital Caps Teenkappen – per stuk

9.95

Footlogix Voetvijl met rubberen handgreep

Footlogix – Voetvijl – Met Rubberen Handgreep

19.95

Footlogix dubbelzijdige voetvijl

Footlogix – Dubbelzijdige Voetvijl

49.95

Footlogix Professional Callus Softener voor zachte voeten

Footlogix Professional Callus Softener

24.00

Vond je dit bericht waardevol? Deel het dan via je favoriete social media kanalen. Heb jij nog vragen of wil je jouw ervaringen delen? Plaats dan een reactie onder dit artikel.

Nieuwste berichten

Volg ons

Heb je een vraag?

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a message.
Teenklachten - categorie

Last van een likdoorn? Bekijk alle oplossingen.

Likdoorn verwijderen?

2 reacties

 1. Xandromeda op 7 juli 2019 om 18:14

  Wel, ophelderend,maar mis meer info over likdoorn Onder de voet,onder grote teen, is net een plat dik gezwel,harde randen rondom gezwel, de huisarts zei: dar wordt snijden”, maar dat wil ik Niet, het begint zich nu beetje te vergroten onder 2de en 3 de teen,soms..en erg pijnlijk bij lang staan…

  Middel daarvoor?

  Ik las iets over hansaplast?
  Dank u voor info,graag meer over mijn vraag svp..

  • Skystep op 9 juli 2019 om 07:34

   Beste Xandromeda,

   Het weg laten snijden zal op korte termijn in ieder geval effectief zijn. Mocht je dat niet willen zijn er inderdaad speciale likdoornpleisters op de markt. Belangrijk is dan dat je voor pleisters kiest die sallicylzuur bevatten, dit helpt namelijk met het verwijderen van de likdoorn. Een goede likdoornpleister zorgt voor een directe verlichting van pijn en druk. Een andere optie (of combinatie) is om de eelt-verzachter van Footlogix te gebruiken in combinatie met een voetvijl. Naast de behandeling van je likdoorn is het ook belangrijk om er achter te komen waarom de likdoorn(s) ontstaan. De oorzaken zouden bijvoorbeeld knellende of juiste te grote schoenen kunnen zijn of een verandering van je voetstand en/of stand van je tenen. Een afwijkende voetstand is vaak simpel te corrigeren met steunzolen of inlegzolen.

Laat een reactie achter

De waardering van www.skystep.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 733 reviews.