Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis       Gratis verzending vanaf € 40,-       Geverifieerd door WebwinkelKeur

Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis       Gratis verzending vanaf € 40,-

Geverifieerd door WebwinkelKeur

Een likdoorn herkennen, in 3 stappen verwijderen en voortaan voorkomen

Het rondlopen met een likdoorn is vaak pijnlijk en ongewenst. Hoewel het verschijnsel niet direct gevaarlijk is, kan het voorkomen ervan veel onaangename momenten besparen. Waar we gewend zijn om nieuwe schoenen te kopen zodra de vorige versleten zijn, gaat dit niet op voor een nieuw paar voeten. Alle reden om zorgvuldig om te springen met het paar dat je gekregen hebt en om dieper in te gaan op het verschijnsel dat in de volksmond ook bekend staat als een ‘eksteroog’.

Ontdek de oorzaken van een likdoorn, hoe je deze in 3 stappen kunt verwijderen en in het vervolg kunt voorkomen.

De oorzaak van een likdoorn en deze herkennen

Het ontstaan van eelt op onze voeten is een verschijnsel waar we allemaal mee te maken krijgen. Wanneer een dergelijke eeltplek naar binnen groeit, ontwikkelt een likdoorn zich langzaam. Dit kan op meerdere plekken op je voeten gebeuren. Niet alleen onder je voet bestaat dit risico, maar ook tussen of op je tenen.

De cirkelvormige aandoening is vaak niet groter dan een aantal millimeters en kan een gelige kleur aannemen. Veel likdoorns ontstaan op momenten dat er langdurig druk en wrijving ontstaat op ongebruikelijke plekken. Meer dan eens blijken versleten of knellende schoenen de boosdoener.

Waar vrouwen meer van schoenen wisselen, hebben zij over het algemeen eerder last van een likdoorn dan mannen. Echter kunnen likdoorns ook bij kinderen voor slapeloze nachten zorgen. Wijkt de stand van je voeten enigszins af? Dan kan ook dit een oorzaak zijn van het probleem. In de laatste plaats kan overgewicht een factor spelen.

Een likdoorn verwijderen in slechts 3 stappen

Dankzij de beperkte omvang van de likdoorn ligt enige vorm van onderschatting op de loer. Een likdoorn kan namelijk erg pijnlijk zijn. Je kunt de likdoorn laten verwijderen door een (medisch) pedicure, maar je kunt hier tegenwoordig ook zelf mee aan de slag. Is er geen medische oorzaak voor je likdoorn, zoals een diabetische voet, dan kun je ervoor kiezen de likdoorn zelf te verwijderen. Er zijn tegenwoordig goede producten te verkrijgen waarmee je dit gemakkelijk kunt doen.

We hebben een drietal stappen, waarmee je gemakkelijk en snel tot een optimaal resultaat komt.

Stap 1 | Spray je voeten in om het verwijderen van een likdoorn te vergemakkelijken

Footlogix Professional Callus Softener maakt het verwijderen van likdoorns makkelijker. Je hydrateert hiermee de huid en verzacht overtollig eelt. Hierdoor kun je het eelt gemakkelijk verwijderen. Laat, nadat je de eelt-verzachter hebt aangebracht, deze 2 tot 5 minuten intrekken. De spray hoeft niet afgespoeld te worden en heeft hierdoor effect op de lange termijn.

De spray is tevens te gebruiken bij eeltplekken op de rest van de voeten.

Stap 2 | Het voorzichtig vijlen van je likdoorn

Nadat de eelt-verzachter is ingetrokken, kun je beginnen met het voorzichtig vijlen van het getroffen gebied. Hiermee verwijder je de bovenste laag van de likdoorn. Doe dit voorzichtig en met kleine beetjes per keer.

Stap 3 | Gebruik een likdoornpleister met salicylzuur

Een goede likdoornpleister bevat een likdoornring en minimaal 30% salicylzuur. Hiermee verlicht de pleister onmiddellijk de pijn en druk op het getroffen gebied. De pleister kun je 48 uur laten zitten, deze maakt de likdoorn, en de huid eromheen, zacht. Na 48 uur kun je de likdoorn weer voorzichtig vijlen. Indien nodig kun je bovenstaande stappen herhalen totdat de likdoorn loslaat.

Likdoornpleisters met salicylzuur - Skystep

Likdoornpleisters – 12 stuks

8.95

Footlogix Voetvijl met rubberen handgreep

Footlogix – Voetvijl – Met Rubberen Handgreep

19.95

Footlogix Professional Callus Softener voor zachte voeten

Footlogix Professional Callus Softener

24.00

Likdoorns voorkomen - pak de oorzaak aan

Het behandelen van je likdoorn is pas het halve werk. Het krijgen van een likdoorn of eksteroog wijst erop dat je voeten niet in een gezonde conditie verkeren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je, wanneer je net van je likdoorn af bent, op korte termijn weer een nieuwe kunt verwelkomen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Zoals we hierboven aangeven, kunnen likdoorns ontstaan door verschillende oorzaken. Het belangrijkste is het dragen van goede en voetvriendelijke schoenen met voldoende ruimte.

Daarnaast kan een verkeerde voetstand de oorzaak zijn van likdoorns. Wanneer de stand van je voeten verandert, is het mogelijk dat er op bepaalde plekken meer druk wordt uitgeoefend dan normaal. Op deze drukpunten kan een likdoorn ontstaan. Gelukkig kun je een standsafwijking aan de voet corrigeren met goede steunzolen. Deze verdelen op verantwoorde wijze de druk die ontstaat op je voeten.

Vond je dit bericht waardevol? Deel het dan via je favoriete social media kanalen. Heb jij nog vragen of wil je jouw ervaringen delen? Plaats dan een reactie onder dit artikel.

Verwijder je likdoorn

Volg ons

Heb je een vraag?

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a message.
Teenklachten - categorie

Last van een likdoorn? Bekijk alle oplossingen.

Likdoorn verwijderen?

2 reacties

 1. Xandromeda op 7 juli 2019 om 18:14

  Wel, ophelderend,maar mis meer info over likdoorn Onder de voet,onder grote teen, is net een plat dik gezwel,harde randen rondom gezwel, de huisarts zei: dar wordt snijden”, maar dat wil ik Niet, het begint zich nu beetje te vergroten onder 2de en 3 de teen,soms..en erg pijnlijk bij lang staan…

  Middel daarvoor?

  Ik las iets over hansaplast?
  Dank u voor info,graag meer over mijn vraag svp..

  • Skystep op 9 juli 2019 om 07:34

   Beste Xandromeda,

   Het weg laten snijden zal op korte termijn in ieder geval effectief zijn. Mocht je dat niet willen zijn er inderdaad speciale likdoornpleisters op de markt. Belangrijk is dan dat je voor pleisters kiest die sallicylzuur bevatten, dit helpt namelijk met het verwijderen van de likdoorn. Een goede likdoornpleister zorgt voor een directe verlichting van pijn en druk. Een andere optie (of combinatie) is om de eelt-verzachter van Footlogix te gebruiken in combinatie met een voetvijl. Naast de behandeling van je likdoorn is het ook belangrijk om er achter te komen waarom de likdoorn(s) ontstaan. De oorzaken zouden bijvoorbeeld knellende of juiste te grote schoenen kunnen zijn of een verandering van je voetstand en/of stand van je tenen. Een afwijkende voetstand is vaak simpel te corrigeren met steunzolen of inlegzolen.

Laat een reactie achter

De waardering van www.skystep.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 778 reviews.