Sport inlegzolen

Dé inlegzooltjes voor een goede demping en ondersteuning

Wil jij als sporter ook het beste uit jezelf en je training halen? Dan begint alles met een goede motivatie en de juiste sportkleding voor de sport die je gaat beoefenen. Bij sportkleding horen ook sportschoenen. Waar kijk jij over het algemeen naar? Prijs, kleur, model, pasvorm? Allemaal factoren waar je rekening mee houdt, maar let jij ook op de juiste ondersteuning, stabiliteit en demping? Deze eigenschappen zorgen er namelijk voor dat jij minder kans loopt op blessures en prestatieverminderingen.

Sporters met voetproblemen hebben extra baat bij comfort, stabiliteit en ondersteuning. Dit omdat pijnklachten er voor zorgen dat je lichaam een verkeerde houding aanneemt om het pijngevoel te verminderen.

Bekijk met onze keuzehulp welke sport inlegzolen het beste bij jou passen.

Welk product past bij jou?

Footlogix Tired Leg Formula
Footlogix Tired Leg Formula
Footlogix Tired Leg Formula stimuleert microcirculatie en helpt om vermoeide voeten en benen te voorkomen. De mousse is bijzonder geschikt voor mensen die compressiekousen en steunkousen dragen, omdat het de elastische vezel niet beschadigd. Dit product bevat de Dermal Infusion Technology® voor een optimaal en langdurig resultaat. De mousse wordt direct door de huid opgenomen en laat geen vettig laagje achter. Hierdoor kun je sokken, kousen en schoenen direct aantrekken. De mousse aanbrengen en klaar!
17.00 In winkelmand
Hardloop Sportzolen
Hardloop sportzolen (8180)
Sporters met voetklachten krijgen sneller te maken met blessures en prestatieverminderingen. Deze lichtgewicht sportzolen met schokabsorberend carbosan rubber, zijn speciaal ontwikkeld voor hardlopers en beoefenaars van springsporten en hebben een optimale demping. De sportzolen zorgen voor een gelijkmatige drukverdeling. Door gebruik te maken van deze sportzolen zullen veel voetklachten als pijnlijke hielen (hielspoor), shin splints (scheenbeenklachten), achillespeesklachten of branderige en vermoeide voeten die ontstaan tijdens het sporten verminderen. Hardlopen, basketbal, boksen, voetbal en volleybal zijn voorbeelden van dynamische sporten. Elke keer dat je voeten de grond raken tijdens het beoefenen van deze sporten vangt je lichaam de schokken op. De druk die ontstaat op je voeten is enorm en de schokken kunnen 3 keer je lichaamsgewicht bedragen. Het gebruik van goede sportzolen, ook om blessures te voorkomen, is dus absoluut geen overbodige luxe.
19.95 Opties selecteren
Kindersteunzool Sport Support
Kindersteunzool Sport Support (8216)
De Kindersteunzool Sport Support is gemaakt van een flexibel rubbermateriaal. Geeft het kind een goede stabiele en comfortabele steun in de sportschoenen. Ondersteunt het natuurlijke groeiproces. Voorkomt en helpt bij rugklachten, beginnende knieklachten, overpronatie, platvoeten en instabiele enkels. Voorzien van een blauw e.v.a-sport afdek. Ter vervanging van het bestaande voetbed in sportschoenen. Door zijn smalle pasvorm passend in vrijwel elke sportschoen!
14.95 Opties selecteren
Sportzool Sport Support
Sportzool Sport Support (8085)
De Sportzool Sport Support is gemaakt van een flexibel rubbermateriaal. Voor een goede stabiele en comfortabele ondersteuning tijdens het sporten. De sportzolen bieden een goede stevige ondersteuning aan de gehele voet waardoor jouw lichaam weer in de juiste houding komt te staan en uw knie, en rug worden ontlast. De Sportzool Sport Support biedt een optimaal comfort, stabiliteit en ondersteuning in de sportschoen. Ideaal bij platvoeten, pijnlijke en vermoeide voeten, instabiele enkels, doorgezakte voeten, beginnende knieklachten en rugklachten. Past perfect in ieder type voetbalschoen en sportschoen. Ook verkrijgbaar voor kinderen!
19.95 Opties selecteren

Sporten met de juiste demping, stabiliteit en draagcomfort

Stabiliteit en steun

Zorg dat je voeten genoeg stabiliteit en steun krijgen van je sportschoenen. Wanneer je schoenen niet helemaal goed zitten gaan je voeten schuiven en je enkels zwikken. Hoe je dit kunt voorkomen? Neem, wanneer je op zoek bent naar goede sportschoenen, de tijd om de schoenen te passen. Let er bij het passen op dat je hiel goed omsloten is. Na het strikken mag er aan beide kanten van je voet geen vinger meer tussen passen. Wanneer je gaat lopen, mag je hiel niet op en neer schuiven in de hielkap.

Draagcomfort

Juist wanneer je last hebt van voetklachten is het, naast stabiliteit en ondersteuning, goed om te letten op het draagcomfort van je sportschoenen. Zo kun je het beste op zoek naar een breder model wanneer je last hebt van platvoeten, is schokdemping belangrijk bij holvoeten en bij knikvoeten is een schoen met stevige hielkap een belangrijke eigenschap.

Schokdemping

Tijdens het sporten komt er flinke kracht te staan op je enkels, knieën en heupen. Als je rent, komt er bij iedere landing een druk van 2 tot 3 keer je lichaamsgewicht vrij. Bij springen is dit zelfs 5 keer je lichaamsgewicht. De schokdemping van je schoenen of sport inlegzolen is hierbij erg belangrijk. Deze demping vangt namelijk het grootste deel van de klap op en zal ervoor zorgen dat jij geen, of minder snel last hebt van blessures.

Schokdemping hardloopschoenen

Bij hardlopen heb je een groter risico op blessures. Enige tijd geleden is er door Veiligheid.nl een onderzoek gedaan naar blessures bij hardlopen. In 1 jaar liepen 710.000 hardlopers blessures op. Kniepijn na het hardlopen, pijn in je schenen of pijn in je kuit na het hardlopen zijn hier voorbeelden van. Naast de juiste schoenen en je looptechniek gaat een goede demping jou helpen bij je training en het behalen van je doelen.

Schokdemping bij overgewicht

Wil jij gaan hardlopen om af te vallen? Dan is de hoeveelheid demping van je sportschoen of sport inlegzolen belangrijk voor het verdelen van je gewicht. Je vangt namelijk grotere schokken op met je lichaam en hebt dan ook een betere demping nodig. Demping in je hardloopschoenen neemt op den duur af. De demping van een hardloopschoen is na 1200 km ongeveer 35% minder. Detaillisten geven aan dat een schoen na ongeveer 1000 km aan vervanging toe is.

Is de zool van jouw hardloopschoen nog goed en de schoen zelf ook? Dan kan je het dempend vermogen compenseren door nieuwe dempende sportzolen te plaatsen in je schoenen.

Kies de juiste sport inlegzolen

Hardloop sportzolen en sport inlegzolen voor dynamische sporten

Ben jij al actief aan het hardlopen of begin je net? Zorg er dan voor dat je de meest voorkomende blessures vóór bent. De hardloop sportzolen verminderen of voorkomen klachten die je al hebt of die kunnen ontstaan, zoals pijnlijke hielen (hielspoor), shin splints (pijn in scheenbenen), achillespeesklachten of branderige en vermoeide voeten.

Bij dynamische sporten zoals basketbal, boksen, voetbal en volleybal vangt je lichaam bij het springen en rennen ook veel schokken op. Ook bij deze sporten is het van belang om schoenen of inlegzooltjes te dragen met goede demping.

De kenmerken van deze sport inlegzolen: optimale demping, goede drukverdeling en stabiliteit, verhelpt en voorkomt shin splints (scheenbeenklachten), ondersteuning bij het behandelen van hielspoor, pijnverlichtend bij achillespeesklachten en gaat vermoeide voeten tegen.

Bekijk hier alle eigenschappen van deze inlegzooltjes.

Sportzool Sport Support

Vind jij het belangrijk om jouw knieën en rug te ontlasten door tijdens het sporten in de juiste lichaamshouding te bewegen? Zorg dan voor voldoende ondersteuning aan je gehele voet die zorgt voor stabiliteit. Vooral met (voet)problemen als platvoeten, pijnlijke en vermoeide voeten, knie- en rugklachten en instabiele enkels is de Sportzool Sport Support geschikt. Deze inlegzooltjes passen in iedere sportschoen en in ieder type voetbalschoen.

De kenmerken van deze sport inlegzolen: flexibel, bieden optimale stabiliteit, comfortabel, ideaal in voetbalschoenen, voor platvoeten (ook bekend als doorgezakte voeten), instabiele enkels en bij (beginnende) rug- en knieklachten.

Bekijk hier alle eigenschappen van deze inlegzooltjes.

Kindersteunzool Sport Support

Kinderen zijn nog in de groei en kunnen stabiele steun in hun sportschoenen goed gebruiken. Deze inlegzooltjes kunnen dienen voor algemeen comfort, stabiliteit en ondersteunen van het natuurlijke groeiproces. Voor kinderen met voetproblemen helpen deze zolen bij het verminderen en verhelpen van rugklachten, beginnende knieklachten, overpronatie, platvoeten en instabiele enkels.

De inlegzooltjes zijn gemaakt van flexibel rubbermateriaal en zijn ter vervanging van het bestaande voetbed in sportschoenen.

De kenmerken van deze sport inlegzolen: stabiliteit, comfort, helpt bij (beginnende) rug- en knieklachten, ondersteuning bij platvoeten (doorgezakte voeten), versterkt instabiele enkels en verhelpt pijnlijke en vermoeide voeten.

Bekijk hier alle eigenschappen van deze inlegzooltjes.

Je sportschoenen goed onderhouden

Goede sportschoenen kunnen een flinke investering van je vragen. Wil jij ze graag netjes houden? Spuit ze dan in om ze waterafstotend en vuilbestendig te maken. Zijn ze toch vies geworden? Dan kun je de schoenen altijd nog schoonmaken met speciale reinigingsproducten. Let wel op dat je schoenen met demping niet laat drogen op de verwarming. Het materiaal droogt uit, wat de levensduur van je schoenen niet ten goede komt. Het heeft negatieve invloed op de demping, de zool en de algehele kwaliteit van de sportschoen.

Wanneer je last hebt van zweetvoeten, kun je met een speciale voet/schoen deodorant de bacteriën aan de binnenzijde elimineren en je schoenen opfrissen.

Waterafstotend en vuilbestendig

Reinig je sportschoenen

Voet/schoen deodorant

Zichtbaar tijdens het sporten

Deze reflecterende spray is speciaal ontwikkeld voor gebruik op textiel. Bij daglicht is het ingespoten gedeelte haast onzichtbaar, in het donker opvallend door de reflecterende eigenschap.

De spray is divers in gebruik. Uitermate geschikt voor wanneer je gaat wandelen, joggen of fietsen in de avond. Het vergroot de zichtbaarheid en daarmee je veiligheid. Gebruik de spray op kleding, schoenen, kinderwagens en rugzakken om meer op te vallen in het donker.

Reflecterende spray

24.95 17.95Verder lezen

Tot slot

Heb jij klachten aan of door jouw voeten, maar komen de klachten niet overeen met bovenstaande oorzaken & symptomen? Bekijk dan eens onze overzichtspagina met alle steunzolen en inlegzolen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor een deskundig advies!

Invalid Email
Invalid Number