Heb jij pijn in je heup en wil je ook van deze klachten af?

De heup is een kogelgewricht en verbindt het dijbeen met het bekken (heupkop en heupkom). Met een pijnlijke heup bedoelen we alle pijnklachten en bewegingsklachten rond het heupgewricht.

Stabiliteit en draagvermogen vormen naast bewegen een belangrijke eigenschap van dit gewricht.

Wanneer je last van je heup hebt, is eigenlijk alles ongemakkelijk. Bij staan, lopen, zitten en liggen kun je een zeurende pijn ervaren.

Heupklachten hebben diverse oorzaken en daarbij ook meerdere oplossingen. Heb jij een beenlengteverschil of standafwijking? Bekijk dan onze oplossingen om de pijn in je heup te verlichten en uiteindelijk zelfs te verhelpen.

Onze oplossingen

Hielspoor Gel Hiel Cups met verwisselbare spots
De Hielspoor Gel Hiel Cups met verwisselbare spots zijn de nieuwste innovatie wat betreft hielspoor zooltjes. De zachte gel inleghakken zijn specifiek ontwikkeld voor een actieve behandeling bij hielspoor klachten. Met deze set kun je de druk en belasting die ontstaat op het hielbeen, gemakkelijk naar eigen wens verminderen of opvoeren. De Gel Hiel Cups beschikken namelijk over uitneembare en verwisselbare soft spots. Wanneer de hielklachten het hevigst zijn, gebruik je de hiel cups zonder spot. Naarmate de klachten aan de hiel verminderen en afnemen kun je op een optimale wijze, in fases starten met het opbouwen van druk die ontstaat op het hielbeen tijdens belasting. De hiel cups hebben een antislip werking, hierdoor blijven de hiel cups en de verwisselbare spots prima op zijn plaats in de schoenen tijdens het lopen.De inleghakken zijn gemaakt van een schokabsorberend siliconen materiaal waardoor zij pijn aan de hiel optimaal verlichten. De hiel cups geven een hak verhoging van ongeveer 0,5 cm. Hierdoor is het noodzakelijk altijd beide hiel cups te dragen om beenlengteverschil te voorkomen, tenzij je ze draagt om een beenlengteverschil te compenseren. De hiel cups draag je in de schoenen en plaatst ze onder jouw hak.
39.95Opties selecteren
Hielspoor Gel Hiel cups
Hielspoor Gel Hiel Cups – centrale spot
De Hielspoor Gel Hiel Cups zijn inleghakken en zorgen voor pijndemping gemaakt van schokabsorberend siliconen materiaal. De blauwe soft spot is gemaakt van een zachter gel materiaal en verlicht de pijn. Daarnaast geven de Hielspoor Gel Hiel cups een verhoging in de hak van ongeveer 1 cm. Ontworpen om hielpijn, hielspoor, achillespeesklachten en pijn in de kuitspieren te verminderen en te verhelpen. Het elastische siliconen materiaal zorgt voor een schokabsorberende en druk verdelende werking, zowel lopend als staand. De hiel cups vangen de druk op die ontstaat op de enkels, knieën en heupen tijdens het lopen, staan of sporten.
24.95Opties selecteren
Hielspoor Gel Hiel Cups - lateraal mediale spot
Hielspoor Gel Hiel Cups – lateraal/mediale spot
Hielspoor Gel Hiel Cups zijn inleghakken en zorgen voor pijndemping gemaakt van schokabsorberend siliconen materiaal. De blauwe soft spot is gemaakt van een zachter gel materiaal en verlicht de pijn. Daarnaast geven de hiel cups een hak verhoging van ongeveer 1 cm. Ontworpen om zijdelingse hielpijn en hielspoor, achillespeesklachten en pijn in de kuitspieren te verminderen en te verhelpen. Het elastische siliconen materiaal zorgt voor een schokabsorberende en druk verdelende werking, zowel lopend als staand. De hiel cups vangen de druk op die ontstaat op de enkels, knieën en heupen tijdens het lopen, staan of sporten.
24.95Opties selecteren
Steunzool Arch en Forefoot Support Heren
Steunzool Arch en Forefoot Support Heren (0158)
De Steunzool Arch en Forefoot Support heren is een zeer comfortabele steunzool voor de gehele voet, biedt een goede stevige ondersteuning aan de holte van jouw voet waardoor deze zool uitstekend geschikt is voor platvoeten, doorgezakte voeten en doorgezakte voorvoeten. Corrigeert de belasting op de voet en zet jouw lichaam weer in de juiste houding waardoor heup, knie, en rug worden ontlast. De extra ondersteuning aan de voorvoet verlaagt de druk op de voorvoet. Voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname. Door zijn pasvorm ideaal in ieder type schoen!
24.95Opties selecteren
Holvoet Support Steunzool
Holvoet Support Steunzool (0145)
De steunzool met teenvrijheid biedt ondersteuning aan de voorvoet, middenvoet en achtervoet. Met de hogere holte- en voorvoet ondersteuning biedt de Holvoet Support Steunzool (0145) de perfecte ondersteuning bij holvoet klachten. De steun zet jouw lichaam weer in de juiste houding waardoor heup-, knie en rugklachten worden voorkomen en ontlast. De holvoet steunzool verdeelt druk gelijkmatig en dat vermindert de spanningen op de spieren. Voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname.
22.95Opties selecteren
Steunzool Arch en Forefoot Support Dames
Steunzool Arch en Forefoot Support Dames (0170)
De Steunzool Arch en Forefoot Support Dames voor de gehele voet, biedt een goede stevige ondersteuning aan de holte van jouw voet waardoor deze zool uitstekend geschikt is voor platvoeten, doorgezakte voeten en voorvoeten. Corrigeert de belasting op de voet en zet je lichaam weer in de juiste houding waardoor heup, knie, en rug worden ontlast. De extra ondersteuning aan de voorvoet verlaagt de druk op de voorvoet. Voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname. Door zijn smalle pasvorm ideaal in damesschoenen.
24.95Opties selecteren
Steunzool Arch Support
Steunzool Arch Support (0159)
De steunzool arch support is een zeer comfortabele steunzool voor de gehele voet, biedt een goede stevige ondersteuning aan de holte van jouw voet waardoor deze zool uitstekend geschikt is voor platvoeten. Corrigeert de belasting op je voet en zet jouw lichaam weer in de juiste houding waardoor heup, knie, en rug worden ontlast. Voorzien van plantaardig gelooid leder dat zorgt voor een goede vochtopname.
24.95Opties selecteren
Steunzool Werkschoenen Support
Steunzool Werkschoenen Support (7084)
De Steunzool Werkschoenen Support heeft een goede ondersteuning aan de voetboog (arch) en corrigeert bij overpronatie verlicht druk op de enkels en voeten. Door zijn bredere pasvorm is deze steunzool ideaal voor werkschoenen. De steunzool zet jouw lichaam weer in de juiste houding waardoor heup, knie, en rug worden ontlast. Ook bij zweetvoeten biedt de Steunzool Werkschoenen Support een uitkomst. Door zijn suède bovenkant wordt voetvocht zeer goed geabsorbeerd. De flexibiliteit zorgt voor een goede afwikkeling van de voeten. De ideale oplossing voor mensen met een beroep waarbij veel lopen of staan noodzakelijk is!
24.95Opties selecteren
Steunzool Ortho Support dames
Steunzool Ortho Support dames (0155)
De Steunzool Ortho Support dames is een wat smallere dames steunzool en biedt een goede stevige ondersteuning aan de hiel, holte en de voorvoet van jouw voet waardoor hij uitstekend geschikt is voor platvoeten, doorgezakte voorvoeten en hielklachten. De steunzool zet jouw lichaam weer in de juiste houding waardoor heup, knie, en rug op een gezonde en verantwoorde manier worden ontlast. Voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname.
19.95Opties selecteren
Steunzool Overpronatie Support
Steunzool Overpronatie Support (0148)
Een flexibele, stevige steunzool gemaakt van duurzaam kurkmateriaal voor heren. De steunzool overpronatie support biedt een goede ondersteuning aan de holtes van jouw voeten en helpt bij overpronatie. Doordat je voeten op een gezonde en verantwoorde manier worden ondersteunt zullen klachten aan heup, knieën en rug afnemen of zelfs geheel verdwijnen! Het plantaardig gelooid leder zorgt voor een goede vochtabsorptie van het voetvocht.
19.95Opties selecteren
Steunzool Doorgezakte Voet Support
Steunzool Doorgezakte Voet Support (0149)
De steunzool doorgezakte voet support doet zijn naam eer aan! Door zijn optimale ondersteuning aan de voetboog (mediale geleng van de middenvoet) zijn deze steunzolen uitermate geschikt voor doorgezakte voeten. Bij doorgezakte voeten (overpronatie / platvoeten) is een goede ondersteuning onder het voetgewelf een must!. Een duurzame, flexibele steunzool voor heren en dames en geschikt voor schoenen met weinig ruimte bij de tenen. Voeten zijn de fundering van jouw lichaam en door een verkeerde stand van uw voeten kunnen klachten aan knie, rug en heup zijn ontstaan. De Steunzool Doorgezakte Voet Support herstelt de stand van jouw voeten en deze klachten zullen afnemen of zelfs geheel verdwijnen! Het plantaardig gelooide leder zorgt voor een goede vochtabsorptie van het voetvocht.
19.95Opties selecteren
Steunzool Ortho Support Heren
Steunzool Ortho Support Heren (0156)
De Steunzool Ortho Support Heren biedt een goede stevige ondersteuning aan de holte van jouw voet waardoor hij uitstekend geschikt is voor platvoeten en doorgezakte voeten, doorgezakte voorvoeten en spreidvoeten. De steunzool zet jouw lichaam weer in de juiste houding waardoor heup, knie, en rug op een gezonde en verantwoorde manier worden ontlast. Voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname.
19.95Opties selecteren
Talonette Hielkussens Hard
Talonette Hielkussens Hard (7156)
Talonette Hielkussens hard, bekleed met echt leder en voorzien van een carbosan latex steun. Ter opvulling van de hielpartij en ontlasting bij een pijnlijke hiel of peesaanhechting. Het hielkussen vangt de druk op die ontstaat op de enkel, knie en heup tijdens het lopen, staan of sporten. Verlaagt ook de druk bij kuitklachten en op de achillespees. Het hielstuk verhoogt jouw hak met 1 cm dus ze zijn ook ideaal bij het ontstaan van blaren op jouw hiel. De hielkussens zijn voorzien van een zelfklevende laag dus blijven goed op zijn plaats in de schoen. Door de hardheid zullen de "Talonette Hielkussens Hard" minder soepel aanvoelen dan de "Soft-versie", maar zorgen ze wel voor een beter resultaat. Voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname.
11.95Opties selecteren
Talonette Hielkussens soft
Talonette Hielkussens – Soft (0601)
Talonette Hielkussens soft bekleed met echt leder en voorzien van een carbosan latex steun. Ter opvulling van de hielpartij en ontlasting bij een pijnlijke hiel of peesaanhechting. Het hielkussen vangt de druk op die ontstaat op de enkel, knie en heup tijdens het lopen, staan of sporten. Verlaagt ook de druk bij kuitklachten en op de achillespees. Het hielstuk verhoogt je hak met 1 cm dus ze zijn ook ideaal bij het ontstaan van blaren op uw hiel. De hielkussens zijn voorzien van een zelfklevende laag dus blijven goed op zijn plaats in de schoen. Voorzien van plantaardig gelooid leder wat zorgt voor een goede vochtopname.
9.95Opties selecteren
Steunzool Doorgezakte Voet Support
Steunzool Doorgezakte Voet Support (0149)
De steunzool doorgezakte voet support doet zijn naam eer aan! Door zijn optimale ondersteuning aan de voetboog (mediale geleng van de middenvoet) zijn deze steunzolen uitermate geschikt voor doorgezakte voeten. Bij doorgezakte voeten (overpronatie / platvoeten) is een goede ondersteuning onder het voetgewelf een must!. Een duurzame, flexibele steunzool voor heren en dames en geschikt voor schoenen met weinig ruimte bij de tenen. Voeten zijn de fundering van jouw lichaam en door een verkeerde stand van uw voeten kunnen klachten aan knie, rug en heup zijn ontstaan. De Steunzool Doorgezakte Voet Support herstelt de stand van jouw voeten en deze klachten zullen afnemen of zelfs geheel verdwijnen! Het plantaardig gelooide leder zorgt voor een goede vochtabsorptie van het voetvocht.
19.95Opties selecteren

Oorzaken van een pijnlijke heup

De oorzaken van heupklachten kunnen heel verschillend zijn. Zo ontstaat de ene klacht door sportieve inspanningen en overbelasting en de ander door slijtage, heupverschil of standsafwijking. Heupklachten kunnen ook ontstaan door overgewicht.

Een slijmbeursontsteking, een snapping hip, reuma, luxatie (het uit de kom schieten van de heup), een breuk en artrose kunnen zorgen voor pijn aan je heup. Bij deze oorzaken kun je het beste je arts raadplegen voor de juiste diagnose en behandeling. Een pijnlijke heup kan ook voortkomen uit beenlengteverschil of een standsafwijking aan benen of voeten.

Pijn in je heup door beenlengteverschil

Klachten aan je rug of heup door beenlengteverschil kunnen al optreden bij een aantal millimeter verschil. Bij dit verschil in lengte voel je de klachten vaak aan een kant van het lichaam. De klachten komen voor in voet, knie, rug of heup.

Oorzaken van een beenlengteverschil

  • Aangeboren afwijking van de botten. De botten verschillen in lengte, vorm of de heupkop staat niet goed in de heupkom;• Een groeistoornis in een van de benen;
  • Een breuk in heup of been;
  • Een nieuwe knie of heup.

Pijn in je heup door een standsafwijking

Standsafwijkingen kunnen aangeboren zijn, maar kunnen ook ontstaan door een verkeerde houding of door verkeerde beweeggewoonten. Gewrichten worden onjuist belast, waardoor diverse klachten kunnen ontstaan, zo ook pijn aan je heup.

Standsafwijkingen kunnen voorkomen aan je benen en je voeten. Zo heb je o.a. de bekende o-benen, x-benen en platvoeten. Deze afwijkingen kunnen zonder hulpmiddelen zorgen voor een verkeerde belasting en daardoor pijnklachten veroorzaken.

Klachten - pijnlijke heup

Algemene klachten

Klachten in de heup ontstaan wanneer het gewrichtsoppervlak is aangetast. Meestal gaan heupklachten gepaard met stekende, zeurende pijn tijdens het lopen en staan, of bij het op de zijde van het lichaam slapen.

Last van je heup na het hardlopen

Wanneer je na het hardlopen last hebt van je heup, zijn hier verschillende oorzaken voor. Het zou kunnen dat je door een enthousiaste start je spieren en pezen te erg belast. Je looptechniek, je gewicht, standafwijkingen en hypermobiliteit kunnen hier ook invloed op hebben.

Naast deze risicofactoren, is het belangrijk om goede schoenen aan te schaffen en hierbij eventueel gebruik te maken van inlegzooltjes, die je voetboog ondersteunen en extra demping creëren. Door deze extra ondersteuning bij je voetboog, corrigeer je de standafwijking en verlaag je de kans op pijn in je heup door een heupblessure.

Advies bij heupklachten

Bij heupklachten is het belangrijk om in beweging te blijven. Beweeg binnen je pijngrens en wissel af tussen actie en rust. Houdt bij de activiteiten in het dagelijks leven ook de pijngrens in de gaten en de afwisseling tussen actie en rust.

Bij een kantoorbaan is het verstandig om 3 à 4 keer per uur even op te staan en te bewegen. Het is aan te raden om 1 à 2 keer per uur even een stukje te wandelen om de doorbloeding in het onderlichaam te stimuleren.

Een pijnlijke heup behandelen met steunzolen

Bij heupklachten door beenlengteverschil en een standafwijking kan een goede steunzool de oplossing bieden voor je klachten. Deze steunzolen zijn specifiek bedoelt om de klachten te verminderen, te voorkomen of zelfs geheel te verhelpen. De steunzolen zetten je voet en lichaam weer in de juiste houding.

Beenlengteverschil is per persoon verschillend, we kunnen hiervoor zeker de juiste steunzool aanbieden, maar deze zijn niet in ons standaard assortiment te vinden. Neem via onderstaand contactformulier contact met ons op en wij vinden de juiste oplossing voor de pijn in je heup.

Tot slot

Heb jij klachten aan of door jouw voeten, maar komen de klachten niet overeen met bovenstaande oorzaken & symptomen? Bekijk dan eens onze overzichtspagina met steun- en inlegzolen voor meer informatie over verschillende voetproblemen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor een deskundig advies!

Invalid Email
Invalid Number