Skip to content

Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis       Gratis verzending vanaf € 40,-       Geverifieerd door WebwinkelKeur

Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis       Gratis verzending vanaf € 40,-

Geverifieerd door WebwinkelKeur

Over het voorkomen van stinkvoeten, blaren, kalknagels en eelt verwijderen

De zomer komt er weer aan, de tijd om met blote voeten rond te lopen in onze slippers. Toch brengt de zomer soms ook wat kwaaltjes mee voor onze voeten, zo kunnen we last krijgen van warme voeten, ruwe voeten, eelt en soms ook stinkvoeten.

Wil je met een zeker gevoel je blote voeten laten zien? Ontdek dan alle tips die ervoor zorgen dat jij mooie voeten krijgt voor deze zomer!

In 8 stappen je voeten verzorgen, zodat jij mooie zomer voeten krijgt

Doorloop de 8 stappen en maak jouw voeten klaar voor de zomer!

Stap 1 - Verwijder oude nagellak

Heb je nog restjes nagellak op je nagels? Zorg dan dat je die eerst even weghaalt.

Stap 2 - Neem een verzorgend voetenbad

Het is aan te raden om het hele jaar door af en toe eens een verzorgend voetenbad te nemen. Maar voor het zomerproof maken van jouw voeten, is het essentieel. Een voetenbad ontspant de voetspieren en maakt het eelt week, zodat je dit makkelijker kunt verwijderen.

Wist je dat een voetenbad zelfs preventief werkt tegen voetschimmel en kalk/schimmelnagels?

Stap 3 - Verwijder het eelt van je voeten

Gebruik een eeltvijl om het eelt op je voeten te verwijderen. Zorg ervoor dat je een goede vijl hebt. Een goede vijl bevat twee zijdes met een korrelig oppervlak, waarvan de een ruwer is dan de andere.

Harde huid verwijder je met de grove kant van de vijl en zachte huid verwijder je met de fijnere kant. Wees altijd voorzichtig met het verwijderen van eelt en laat altijd een klein laagje zitten, ter bescherming van de opperhuid.

Klaar met het verwijderen van je eelt? Spoel je voeten dan even goed af en maak ze weer droog, zo voorkom je voetschimmel.

Stap 4 - Scrub je voeten

Je hebt net het eelt van je voeten verwijderd, maar daarmee zijn de dode huidschilfers nog niet verdwenen. Daarom ga je nu je voeten scrubben, dit helpt ook tegen het verminderen van eeltvorming.

Neem je enkels en een stukje van je benen mee, hierdoor krijg je extra zachte voeten en benen, die ook nog eens fris ruiken.

Stap 5 - Knip je teennagels

Je voeten zijn lekker zacht en vrij van dode huidcellen. Zorg er ook voor dat je teennagels de goede lengte hebben. Knip of vijl ze recht, zodat je ingegroeide teennagels voorkomt. De voorkeur gaat uit naar het vijlen van de teennagels, omdat dit gewoonweg een mooier resultaat geeft.

Wil je toch liever knippen? Gebruik dan geen knipper of schaar die iemand anders ook gebruikt, dan voorkom je dat er schimmels of infecties worden overgebracht. Gebruik eventueel een bokkepootje om je nagelriemen terug te duwen.

Stap 6 - Gebruik een hydraterende voetencrème

Je hebt het overtollige eelt en de dode huidcellen verwijderd, dan is het belangrijk dat je je voeten goed verzorgd met een voetencrème. Dit zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd wordt, en helpt om de huid zacht en soepel te maken en te houden.

Je kunt allerlei verschillende crèmes gebruiken, zoals voor droge voeten, het verminderen van eelt, droge voeten of zweetvoeten.

Stap 7 - Verwen jezelf, of laat jezelf verwennen met een voetmassage

Je kunt jezelf tijdens het insmeren van je voeten natuurlijk al een voetmassage geven, maar je kunt er ook voor kiezen dit apart te doen. Voetmassages zijn ontspannend, maar kunnen ook helpen bij vermoeide voeten en het stimuleren van de doorbloeding.

Je kunt er ook voor kiezen om een massage te laten doen door een professional, die weten precies wat goed is voor je voeten.

Stap 8 - Geef je nagels een kleurtje

De laatste stap naar jouw mooie zomer voeten, geef je teennagels een leuke kleur. Wissel de kleuren eens af en blijf het goed bijhouden. Mooi gelakte nagels, zien er toch een stukje verzorgder uit.

Wat kun je doen om stinkvoeten in de zomer te verhelpen en te voorkomen?

Laten we bij het begin beginnen, hoe krijg je stinkvoeten (ook wel zweetvoeten)? Het lichaam van een volwassene kan per dag wel een halve liter vocht produceren. Het lichaam moet dit vocht ook weer afvoeren, dit kan op verschillende manieren over het gehele lichaam. Wanneer het vocht zich voornamelijk bij je voeten uit je lichaam verplaatst, noemen we dat Hyperhidrosis plantaris, ofwel zweetvoeten.

Maar hoe krijg je dan stinkvoeten vraag je jezelf wellicht af. Het vocht dat uit je lichaam komt, stinkt van zichzelf niet. Door bacteriën op de huid, wordt het zweet omgezet naar een vervelende geur. Stinkvoeten kunnen je erg onzeker maken, en al helemaal in de zomer. Je wilt niet in je zomerschoenen rondlopen, terwijl je voeten niet fris ruiken.

Zweetvoeten gaan dus stinken door bacteriën die zich op de huid bevinden. Wil je van je stinkende voeten af? Zorg dan dat je dit probleem oplost. Door gebruik te maken van zooltjes, in combinatie met zweetvoeten poeder, wordt het vocht geabsorbeerd en worden de bacteriën aangepakt. Dit is een effectieve oplossing, maar als jij op je slippers loopt, kun je geen zooltjes gebruiken en wil je ook niet dat je voeten onder de poeder zitten. In dat geval kun je gebruik maken van een voeten deodorant, die je voeten een fris en koel gevoel geven.

Blote voeten in zomerschoenen

Met blote voeten in je zomerschoenen zonder last te krijgen van stinkvoeten?

Je kent het wel, met blote voeten in je zomerschoenen. Je hebt leuke ballerina’s gekocht, maar je wilt geen randje van je sokken zien. Maar ga je met blote voeten in je nieuwe ballerina’s, dan komen er niet al te lekkere luchtjes van je voeten af als je je schoenen uittrekt. Gelukkig is er wel een oplossing om met blote voeten in je zomerschoenen te kunnen, namelijk…. badstof inlegzooltjes.

Door de samenstelling van badstof, kan er veel vocht opgenomen worden. Ook gaan de zooltjes nare geuren tegen, en krijgen je voeten de kans te ademen, waardoor het vocht afgevoerd kan worden. Je kunt de zooltjes wassen, waardoor je ze langer kunt gebruiken en ze lekker fris blijven.

Blaren in je zomerschoenen voorkomen en/of behandelen

Dit probleem ken je vast wel, je hebt net nieuwe zomerschoenen gekocht en hebt er een tijdje op gelopen. Het begint al wat te schuren, uiteindelijk loop je er toch iets te lang op.

En ja hoor, je hebt een blaar te pakken. Blaren kunnen erg vervelend en pijnlijk zijn. Maar hoe ontstaat een blaar eigenlijk?

Meestal is er sprake van te grote of te kleine schoenen, maar in je zomerschoenen komt het vaak door vochtige voeten. Een vochtige huid is erg kwetsbaar voor blaren, vocht maakt je huid week en stroever, waardoor er wrijving ontstaat. Daarom kun je in dit geval ook goed gebruik maken van badstof zooltjes, maar je kunt ook producten gebruiken tegen zweetvoeten.

Wat te doen als je toch blaren hebt?

Heb je toch een blaar opgelopen? Dan is het zaak dat je blaar de juiste verzorging krijgt. Begin met het schoonmaken van de huid met alcohol of jodium en prik de blaar daarna door met een steriele naald. Prik 2 gaatjes tegenover elkaar, in de lengterichting van de voet. Je zult merken dat het vocht uit je blaar loopt. Laat de huid zitten en plak een blarenpleister over de blaar. Een blaar op je hiel? Gebruik dan deze blarenpleisters! Hierdoor wordt de pijn verlicht, een nieuwe blaar voorkomen en de genezing bevorderd.

Kalknagels behandelen voor jouw mooie zomer voeten

We hebben al wat voetproblemen besproken, waardoor je je voeten misschien niet zo snel wilt laten zien. Kalknagels horen daar ook bij. Heb je last van kalknagels? Zorg dan dat je dit zo snel mogelijk behandeld. Hoe langer je wacht, hoe langer het duurt voordat het voorbij is. En let goed op, want kalknagels zijn erg besmettelijk.

Wat kun je zelf doen om je kalknagels te behandelen?

Helaas verdwijnen kalknagels bijna nooit uit zichzelf en is een behandeling vrijwel altijd nodig. Het belangrijkste is het hebben van geduld, want het kan wel een paar maanden duren voordat de infectie volledige uit je nagels is gegroeid. Bij een kalknagel zit de infectie vaak diep in de nagel, begin daarom met het vijlen van je teennagel.

Hierdoor worden de hulpstoffen beter opgenomen in de nagel. Je kunt gebruik maken van een spray, die ervoor zorgt dat je een infectie verhelpt en in het vervolg ook voorkomt. Daarnaast is het ook belangrijk om je sokken en schoenen te desinfecteren, omdat de bacteriën zich hier ook hebben verspreid.

Gebruik hier boorzuurschilfers voor, die de bacteriën en schimmels doden. Handige bijkomstigheid! Dit is hetzelfde product dat ook helpt tegen zweetvoeten. Mooi meegenomen toch?

Mocht je er niet zeker van zijn dat je kalknagels hebt, of mocht een behandeling niet helpen? Raadpleeg dan een huisarts.

Meer lezen over het behandelen van kalknagels? Bekijk dan het complete stappenplan.

Wat kun je doen om dikke en gezwollen voeten in de zomer te voorkomen?

In de zomer kun je sneller last krijgen van warme en gezwollen voeten. Hoe komt dit precies en hoe kun je het voorkomen?

Je kunt gezwollen voeten krijgen wanneer je bloedvaten het bloed in je lichaam niet goed kunnen afvoeren naar je hart. Hierdoor ontstaat vochtophoping, waarbij het te veel aan vocht naar beneden zakt.

Meestal zakt het vocht alleen naar je voeten en enkels, maar het kan ook voorkomen dat je benen wat opzwellen. De warmte zorgt ervoor dat je bloedvaten wat wijder worden, waardoor er meer bloed wordt afgevoerd. Door de hogere druk op je aderen, wordt er vocht door de wanden van je kleinere bloedvaten geperst.

Bij warme temperaturen kan je lichaam de warmte niet goed kwijt, waardoor je sowieso al meer vocht kunt vasthouden.

Hoe merk je dat je vocht vasthoudt in je voeten? Je schoenen zitten krapper dan normaal en als je met een vinger op je voet drukt, zie je een soort wegtrekkende deuk.

Gezwollen voeten zijn vervelend, dus wil je dit graag voorkomen of liever nog, genezen.

Drink voldoende water

Het drinken van voldoende water is heel belangrijk, zeker in de zomer. Het voorkomt uitdroging, maar het helpt ook tegen gezwollen voeten.

Beweeg regelmatig

Zorg dat je regelmatig wat beweegt. Een rondje door het kantoor of rond je huis helpt al om zwelling tegen te gaan. Beweging is goed voor de doorbloeding en stimuleert ook je beenspieren.

Let op je eetpatroon

Naast het drinken van voldoende water, heeft ook je eetpatroon invloed op het vasthouden van vocht. Zo zorgt zout ervoor dat je meer vocht vasthoudt, het is dus beter om op een warme dag niet te veel zout te eten. Je wilt juist niet dat je lichaam meer vocht vasthoudt.

Geef je voeten voldoende rust

Heb je toch last gekregen van gezwollen voeten? Trek dan, zodra dit kan, je schoenen uit en leg je voeten omhoog. Zo trekt het vocht beter uit je voeten en zal de zwelling sneller verminderen.

Vragen of opmerkingen?

Heb jij na het lezen van deze informatie nog vragen of opmerkingen? Plaats deze dan onder dit bericht een reactie of benader ons via e-mail. Wij kijken graag of wij je verder kunnen helpen.

Nieuwste berichten

Volg ons

Heb je een vraag?

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a message.

Laat een reactie achter

De waardering van www.skystep.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 851 reviews.

Scroll To Top